Szerencsétlenség

2024.03.28. 12:54

Balesetet okozott az ittasan száguldozó motoros Salgótarjánban (videó)

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen, aki ittassága miatt a megengedett sebességnél gyorsabban és figyelmetlenül vezette a robogóját, emiatt balesetet okozott, amelyben súlyosan megsérült.

Nool.hu

A vádirat szerint a 42 éves férfi 2023 őszén, Salgótarjánban ittasan, érvényes jogosítvány nélkül vezette a segédmotoros kerékpárját. Csaknem 70 kilométer per órás sebességgel száguldozott a városban, amikor nem vett észre egy parkolóba bekanyarodó gépkocsit, és mögüle érkezve fékezés nélkül nekiütközött, majd lerepült a motorjáról és nekicsapódott egy másik ott parkoló autónak – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: a vétlen jármű vezetője és utasa nem szenvedett sérülést, a vádlottat azonban életveszélyes állapotban szállították kórházba. A robogó és az alkatrészei, továbbá a motoros teste és a bukósisakja négy személygépkocsiban okozott tetemes anyagi kárt.

Mint megtudtuk: a 42 éves férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg az ügyészség, és vele szemben pénzbüntetés kiszabására, valamint közúti járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt majd.

Az esetről videó is készült, ami itt tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában