Ügyészség

2024.03.08. 10:22

Fittyet hányt a szabályokra, börtön várhat a nógrádi közlekedési visszaesőre

A korábbi bírósági eltiltásokra fittyet hányva ült volán mögé egy 45 éves férfi, akivel szemben a Balassagyarmati Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kezdeményezte.

Veres Edina

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a 45 esztendős férfit 2018-ban ittas járművezetés miatt a bíróság 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. Mindennek ellenére 2021. november 23-án, a 22-es számú főúton ismét egy gépkocsi volánja mögé ült, azonban egy rendőri igazoltatás során lebukott, így újabb büntetőeljárás indult ellene.

„Az eljárás során kiderült, hogy a férfi évek óta semmibe veszi a közlekedési szabályokat és tilalmakat, jelenleg is egy másik eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt ül börtönben” – olvasható a közleményben, amelyből kiderült: mivel már jó néhány alkalommal elítélte a bíróság hasonló cselekmények miatt, és az utolsó szabadulásától nem telt még el három év, így különös visszaesőnek számít. Ezen tényezőnek pedig a büntetés kiszabásakor nagyon fontos súlyosbító szerepe van.

Mint azt a tájékoztatásban írták: a 45 éves férfit eltiltás alatt elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg az ügyészség. Vele szemben – az előéletére figyelemmel – letöltendő börtönbüntetés kiszabására, közügyektől- és közúti járművezetéstől való eltiltásra tettek indítványt. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában