Gyalogos gázolás

2024.03.21. 10:53

Zebrán gázolta el a gyalogost a 71 éves pásztói sofőr

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze vádat emelt egy 71 éves pásztói nő ellen, aki nem vette észre a zebrára lépő sértettet és autójával elütötte.

Nool.hu

Egy zebrán ütötte el a gyalogost a figyelmetlen sofőr

Forrás: Nógrád Vármegyei Főügyészség

A Nógrád Vármegyei Főügyészség portálunkkal közölte, hogy az 53 éves sértett 2023. április 26-án Pásztó belvárosában egy táblákkal is jelzett gyalogos átkelőhelyen közlekedett.

"A 71 éves vádlott mérsékelt sebességgel, 25 km/h-val haladt autójával, azonban figyelmetlenül közelítette meg az általa jól ismert szakaszt, nem vette észre az elé a zebrán balról behaladó gyalogost, ezért elütötte őt. A nő az úttestre zuhant, az ütközés következtében súlyos sérüléseket szenvedett" – írták. 

A főügyészség közleménye szerint a baleset oka az volt, hogy a vádlott megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezéseit, mert a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak nem adott elsőbbséget, holott azt a helyet, ahol a gyalogosoknak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének – akár megállással is – eleget tudjon tenni.

A járási ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolta meg a nőt, vele szemben pénzbüntetés kiszabására és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt. Az ügyben a Pásztói Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában