Bántalmazás

2024.03.07. 11:58

Kilenc évet tölt fegyházban az az etesi férfi, aki leütötte, majd kirabolta az idős nőt

A Salgótarjáni Járási Ügyészség mértékes indítványával egyezően a bíróság jogerősen 9 év fegyházbüntetésre ítélt egy 39 esztendős etesi férfit, aki utolért, leütött és kirabolt egy 81 éves nőt.

Nool.hu

A 39 éves etesi férfi erőszakkal elvette a 81 éves nő táskáját

Forrás: police.hu

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádirata szerint az ittas férfi 2023. július 29-én, az esti órákban Salgótarjánban, az utcán követni kezdett egy szatyrot cipelő idős nőt, és amikor utolérte, pénzt követelt tőle azzal a felszólítással, hogy „Add ide a pénztárcádat, mert meghalsz!” –  közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: a 81 éves sértett ellenállt, a férfi ezért a nála lévő borosüveggel egyszer olyan erővel ütötte fejen, hogy az üveg összetört. A nő nem esett el, de megszédült, a rabló kihasználva a helyzetet lerántotta válláról a kézitáskáját és a szatyrot, majd elfutott. A vérző fejű áldozat segítségkérését egy arra járó biciklis hallotta meg, aki a férfi után sietett, és az időközben egy utcai szemetesbe dobott táskákat a személyi iratokkal, illetve a mobiltelefonnal együtt visszavitte a tulajdonosának. A szemtanú által megadott pontos személyleírás alapján az elkövetőt rövid időn belül beazonosították és elfogták a salgótarjáni rendőrök.

Mint megtudtuk: a sértett az ütéstől nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a súlyosabb, koponyacsonttöréses sérülés csak a szerencsének köszönhetően maradt el. A járási ügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére erőszakkal elkövetett rablás bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, okirattal való visszaélés vétségével és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétségével vádolta meg az elkövetőt.

A Salgótarjáni Járásbíróság előkészítő ülésén a férfi a bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően halmazati büntetésül 9 év fegyházbüntetésre ítélte, egyúttal 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védője is tudomásul vette, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában