Veszély

2023.06.19. 11:19

Nógrádi halálút? Egymást érik a balesetek a 22-esen!

Tragikus balesettel ért véget az elmúlt hét Nógrád vármegyében: a 22-es számú főúton, Balassagyarmat közelében ketten meghaltak egy frontális ütközés következtében. A forgalmas főúton gyakoriak a balesetek, melyek nem ritkán emberáldozatokat is követelnek.

Nool

Mint arról beszámoltunk, halálos baleset történt vasárnap a 22-es főúton, Balassagyarmat és Őrhalom között. A körülmények egyelőre tisztázatlanok, annyi azonban bizonyos, hogy egy ember azonnal meghalt, egy személyt pedig hosszasan próbáltak újraéleszteni a mentők, ám őt sem sikerült megmenteni. Egy embert súlyos-életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitt kórházba, egy könnyebb sérültet pedig mentőautó vitt el a helyszínről.

A tragédia kapcsán összegyűjtöttük, hogy az elmúlt időszakban mennyi és milyen, a 22-esen történt balesetekről számoltunk be a Noolon. Pontos adatok ugyan egyelőre nem állnak rendelkezésünkre, azt azonban látni lehet a következő, az elmúlt bő hat hónapot vizsgáló lajstrom alapján, hogy a főút megyénk egyik kiemelten veszélyes útvonalának tekinthető.

Szinte ugyanott borultak az árokba

Április közepén írtunk arról, hogy Balassagyarmat és Őrhalom között egy 40 éves nő és egy 10 éves gyermek sérült meg, amikor a személyautójuk letért az úttestről és felborult.

Megszólalt az egyik érintett

Szintén áprilisban két személyautó ütközött össze a 22-esesen, Dejtárnál. A helyszínen az egyik érintett mondta el, hogyan történt a baleset.

Feszítővágóval szedték ki a sérültet

Március közepén két személygépkocsi ütközött a 22-es főút 64-es kilométerénél, Kishartyán közelében. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével egy embert kiemeltek az egyik autóból és átadták a mentőknek. A balesetben három ember volt érintett.

Rommá tört a Suzuki a januári balesetben

Január végén frontálisan karambolozott két személyautó a 22-es főút 3-as kilométerénél, a tereskei lehajtó közelében. A balesetnek halálos áldozata is volt. Az ütközés erejét jól mutatják azok a fotók, melyek a mentést követően a helyszínen készültek.

Vasúti átjárónál rohant az álló autókba

Január közepén Ipolyszög térségében három autó ütközött. Egy autós a vasúti átjáró előtt nekiütközött az előtte a tilos jelzésnél megálló gépkocsinak, majd az utóbbi belement az előtte várakozó járműbe. Egy embert szállítottak kórházba a helyszínről.

Három autó ütközött Gyarmat közelében

Január közepén egy másik baleset is történt, a helyszín ráadásul megint a 22-es számú főút Balassagyarmat és Őrhalom közötti  útszakasza, ahol szintén három személygépkocsi ütközött össze. A baleset kimenetele szerencsésebb volt: személyi sérülés nem történt.

Markolónak ütközött a főúton

December első hetében markolónak ütközött az autó a 22-es főúton, Szécsénynél. Az autó sofőrje megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

Egy nő és egy férfi sérült meg

December elején egy másik balesetről is be kellett számolnunk: frontálisan összeütközött két személyautó a 22-es főút Balassagyarmat és Ipolyszög közötti szakaszán, a 18. kilométernél. Ketten sérültek meg.

Kisbusszal karamboloztak

Tavaly novemberben kisbusz és személyautó ütközött a 22-es főút dejtári elágazójánál, hárman kórházba is kerültek. A kisbuszban öten, míg a személyautóban egy személy utazott. 

Három sérült Endrefalva közelében

Szintén novemberben arról számoltunk be, hogy a főút 43-as kilométerszelvényében, a Szécsény és Endrefalva közötti útszakaszon két személygépkocsi ütközött össze. A baleset következtében három személy sérült meg.

Borítóképünk illusztráció. Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában