Egészségügy

2024.04.27. 14:30

Világszínvonalú eszközökkel bővül a Szent Lázár kórház műszerparkja, 280 milliós a beruházás

A Modern Városok Programban megvalósított komplex kórházi fejlesztés részeként március végén új orvosi eszközök megvételére közbeszerzési eljárást írt ki a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház. Az ajánlatok április 23-ai határidővel érkeztek.

A beruházásnak köszönhetően még a a további utazástól is megkímélik a betegeket

Forrás: Beküldött fotó

Ezzel a műszercsomaggal válik teljessé a szívkatéteres labor orvostechnológiája. Ezen eszközök birtokában már minden rendelkezésre áll ahhoz, hogy a működéshez szükséges engedélyek megszerzését elindítsák. A beszerzésre kerülő 10 különféle eszköz összértéke közel 280 millió forint – közölte portálunkkal az intézmény.

Kifejtették: a legösszetettebb készülék az intraaortikus ballonpumpa, melynek segítségével a súlyosan károsodott szívműködésű betegek keringését tudják mesterségesen támogatni. Beszereznek a többi mellett egy speciális, magas tudású kardiológiai UH készüléket, egy vérgáz elemző készüléket és egy, az alvadási paraméterek gyors és komplex meghatározására alkalmas berendezést is. A csomag részét képező, magas tudású betegőrző monitorok a kardiológiai intenzív osztályon biztosítják a betegek folyamatos megfigyelését.

Ezeken felül egy terheléses EKG-val és egy 24 órás megfigyelésre alkalmas EKG-készülékkel is gazdagodik a kórház eszközparkja. Utóbbi akár a beteg otthonában is rögzítheti a szívműködést. A szívkatéter labor kiegészítő eszközeinek beszerzése révén újabb, világszínvonalú gépparkkal büszkélkedhet a kórház. Ennek köszönhetően a betegeket megkímélik a távolabbi utazás fáradalmaitól is: a közeljövőben már helyben vehetik igénybe a fejlesztésnek köszönhetően elvégezhető egészségügyi szolgáltatásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában