Bakos Gyula több mint százéves receptúrát követve, hagyományos eljárással készíti érsekvadkerti műhelyében a minőségi hentesárukat. A családi vállalkozás sikere abban rejlik, hogy évtizedek óta a régi, falusi ízek megőrzésére helyezik a hangsúlyt.
Szitás Máté egy nagyot álmodva már két éve foglalkozik fehér csiperkegomba előállításával Szécsényben. A fiatal gazda egyedüliként termeszt a megyében holland technológiás módszerrel, jelentős termőterületen.
Vöröss Tamás családjával a Palócföld szívében készíti napról napra a friss péksüteményeket, kenyereket és réteseket. A hollókői pék szívét-lelkét beleadva süti az ínycsiklandó és hagyományos receptúrát követő finomságokat, amelyek illata már messziről a K
Idestova hat éve már annak, hogy a szécsényi Horváth László és felesége, Gyöngyi saját kezűleg, a legnagyobb odafigyeléssel készítik a legkülönfélébb sajtokat Hollókő festői ófalujában.