Vandálok

2018.12.16. 11:21

Megrongálták a szécsényi adventi koszorút

Megrongálták a város sétálóutcájában lévő nagy adventi koszorút. Az esetet a térfigyelő kamerák rögzítették.

L. J.

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Torjay Attila

– Szomorúan tapasztaltuk, hogy a négy gyertyatartóból kettőt megrongáltak. A város számos részét, így a sétálóutcát is több térfigyelő kamera védi. A rögzített felvételen szorult szívvel néztük meg, mit tett az elkövető a tartókkal. Egy biztos, a tettest nem hatja át a karácsony és az advent szelleme. A célja a rongálás és a károkozás volt. Az ilyen elkövető egyszerűen nem tudja értékelni a szépet és mások munkáját. Bármi is vezette őt erre a cselekményre, azt a város egy emberként elítéli! – mondta dr. Harikné dr. Havasi Beáta.

Fotó: Torjay Attila / Nógrád Megyei Hírlap

Szécsény alpolgármestere hozzátette, hogy mindenki felháborodott a történtek miatt és szeretnék tudni, hogy ki volt az elkövető. Egy közösséget ért eszmei kár…

– A hit és az öröm gyertyatartóját semmisítették meg! A városunkban él még a hit, hogy a szeretetünk az ilyen embereket is megváltoztathatja, és sem Szécsényben, sem máshol nem kell többé szembesülni javaink szándékos tönkretételével – hangsúlyozta dr. Harikné dr. Havasi Beáta, aki hozzátette, hogy feljelentést tettek az ügyben.

Néhány nappal korábban a szécsényi városháza előtti díszkertet is megrongálták – kirugdosták a növényeket és a díszfákat –, ebben az ügyben eljárás indult. Sőt, a rendőrök már elő is állítottak egy 43 éves szécsényfelfalui férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!