Darts

2023.08.23. 16:00

Dániában képviselheti Magyarországot a mátraterenyei dartsosok tehetsége

Rábaközi Hanna, a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesületének (MDBE) játékosa ifi lány korosztályos magyar válogatott lett, így képviselheti majd Magyarországot a szeptember végi dániai világkupán.

Langa Attila

A fantasztikus eredményt követően Rábaközi Áront kérdeztük, aki a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesületének a vezetője, valamint Rábaközi Hanna édesapja.

– Tavaly jutottunk el odáig, hogy Hanna (15) komolyabban is foglalkozzon a darts sporttal. Együtt is edzettünk, de motiválta saját magát is, valamint sűrűn versenyekre jártunk, így részt vettünk országos és régiós megmérettetéseken is. Az idei év elejétől a formája is kezdett javulni, valamint hála az égnek, töretlen volt a kitartása. A 2023-as ifi lány bajnokságból két forduló ment le, amelyet követően érkezett a hír, hogy júniusban tartalékként az edzőtáborba mehet a kerettel. Ezek után volt egy nemzetközi verseny is, ahol a második lett, ezzel első nemzetközi sikerét is elérte. Az ausztriai Eb-re az eredetileg tervezett keret utazott, ahol nagyon ügyesek voltak a fiatalok. Két hónap pihenő volt a bajnokságban, de hétvégén Szolnokon Up fordulón egy 3. helyet szerzett, míg vasárnap a Magyar Kupa 2. helyén végzett 2023-ban. Ezek után hivatalos közlemény érkezett, miszerint Hanna és a szolnoki Turai Krisztina (16) utazhat majd Dániába – mondta az MDBE elnöke.

Rábaközi Hanna behívót kapott a korosztályos magyar darts válogatottba
Rábaközi Hanna behívót kapott a korosztályos magyar darts válogatottba
Fotó: Beküldött

– El sem lehet mondani, milyen érzés kering azóta is bennem. Minden sportoló álma a címeres mez, illetve az, hogy képviselhesse hazáját a világeseményeken. Büszkék vagyunk rá mi, szülők és természetesen a csapat is, mindenki buzdítja, valamint egy-egy jó tanáccsal ellátja. Mindenki büszke lehet, aki játszott, vagy majd játszik ellene, hiszen ez hatalmas siker és eredmény a családnak, a csapatunknak, a megyénknek és a régiónak egyaránt. Köszönjük az MDSZ-nek és a szövetségi kapitánynak, Kovács Istvánnak a bizalmat. Tudom, hogy mindent megtesz majd Hanna a sikerekért mert „rám” hasonlít, ha viccesen is mondanám most ezt. Szeptember végén a dániai Esbjergben bizonyíthat egyéniben, párosban és vegyespárosban. Mindig azt mondom neki, hogy élvezze a játékot, hiszen a dartsot máshogy nem lehet játszani, így majd az eredmény is idővel jönni fog – zárta gondolatait Rábaközi Áron.

A dániai világkupán négy férfi, négy nő, kettő ifi fiú és kettő ifi lány alkotja majd a magyar keretet, amely megmérettetésen ötvenhárom ország képviselteti magát. Két évente rendeznek világkupát, de legutóbb elmaradt a pandémia miatt, így most négy esztendő elteltével biztosan mindenki meg akarja majd mutatni a tudását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában