Labdarúgás

2023.05.30. 11:37

Kiderült, hogy kivel mérkőzik meg az NB III-ba jutásért az SBTC

Kedd délelőtt tartották a harmadik vonal osztályozóinak sorsolását.

S.A.

Vasárnap hazai pályán kezdi a párharcot az SBTC

Forrás: NOOL | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

Kedd délelőtt tizenegy órától az MLSZ székházában sorsolták ki az NB III. osztályozóinak sorsolását. A tizenkilenc vármegyéből és Budapestről a lehetséges húsz együttes közül végül tizennyolc jelezte, hogy részt kívánnak venni a feljutásról döntő párharcban. Csak Bács-Kiskun és Somos vármegyét nem képviselte egyetlen csapat sem. Változás volt a korábbi évekhez képest, hogy amennyiben az adott vármegye bajnoka nem kívánt feljebb lépni, úgy a dobogós együttesek előtt is megnyílt a lehetőség az osztályozón való szereplésre. A szervezők először nyolc párharcot sorsoltak ki, a fennmaradó két együttes pedig osztályozó nélkül jutott fel az NB III-ba. Lássuk a párosításokat!

A párosítások (zárójelben a vármegye): Salgótarjáni BTC (Nógrád) – Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom), Orosházi MTK ULE 1913 (Békés) Szombathelyi Haladás (Vas), Pápa Perutz FC (Veszprém) Gyöngyösi AK (Heves), Rákospalotai EAC (Budapest) Kállósemjén SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Semjénháza SE (Zala) FC Dunaföldvár (Tolna), Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. (Csongrád-Csanád) Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (Fejér), Mohácsi TE 1888 (Baranya) Dunaharaszti MTK (Pest), Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar) Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén).

Rájátszás nélkül feljutott az NB III-ba: Martfűi SE (Jász-Nagykun-Szolnok), Caola SC Sopron (Győr-Moson-Sopron).

Az első párharcra ezen a héten vasárnap kerül majd sor, majd egy héttel később rendezik a visszavágókat. Idegenben lőtt szabály nincs, ha a második összecsapás után döntetlenre állna a csata, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd büntetőrúgások döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában