Füstölő kerekek, nosztalgia torna, jubileum - 2022. márciusának legfontosabb sporthírei

Márciusban a legkiemelkedőbb megyei sporthírünk volt a Salgó-rali, a Fort Bau kupája és a Nosztalgia Teremlabdarúgó Torna.

L. A.

Mads Östberg diadalmaskodott az idei Salgó-ralin a két szécsényi versenyző előtt

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hegedűs Márk

Mads Östberg nyerte meg a Salgó-ralit

Mads Östberg, a Citroën Rally Team Hungary norvég versenyzője, a rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájának tavalyelőtti győztese nyerte a március végén megrendezett Salgó-ralit. A pilóta a harmadik, azaz a nap első Tótújfalu-Zagyvaróna gyorsaságiján állt az élre, a vezetést innentől már nem is engedte ki a kezéből.
Összesen 104 kilométernyi gyorsasági szakasz várt szombaton a Salgó Rally mezőnyére. Az ezúttal csak az első osztály számára rendezett, egyben a Nemzetközi Automobil Szövetség Közép-európai Zóna kupáját is nyitó futam központja Salgótarján volt.

A Salgótarján-Kazár-Vizslás, Bátonyterenye-Mátraalmás és Tótújfalu-Zagyvaróna gyorsasági szakaszok első körét követően egyértelműen heten emelkedtek ki a mezőnyből. Bár a harmadik gyorsasági szakasz után élre álló Östberg-Barth és a hetedik Turán-Farnadi párosok között ekkor félpercnyi volt a különbség, nem elhanyagolható tény, hogy utóbbiak már a nyitó gyorsra tartva defektet kaptak, kereket cserélni már nem volt idejük, így – bár fújni tudtak a gumiba – Vizslára érkezve rögvest 15 másodperc hátránnyal a nyakukban kezdték a napot.

A nógrádi pilóták közül Vincze Ferenc harmadikként, Velenczei Ádám negyedikként fordul a második körre. A legelején érdemi változás ezen három gyorsasági alatt egy esetben történt: a Velenczei-Vánsza páros feljött a harmadik helyre, miután Zagyvarónára tartva a Bodolai-Deák duó defektet kapott, így nekik itt elszállt a dobogó esélye.

A Turánéknak reggel, Bodolaiéknak pedig a hatodik gyorsaságin beütött defekt, továbbá Hadidkék délutáni, mátrai kiesése miatt lényegében négyszereplősre apadva vágott neki az élmezőny az utolsó, kilencedik szakasznak, ahol a sorrendben már csak akkor lett volna bármilyen változás, ha valaki hibázik. Ilyenre azonban nem volt példa, így végül Mads Östberg lett a Salgó Rally bajnoka, 16,4 másodperccel az egy év kihagyás után visszatérő Vincze Ferenc és 24,9 másodperccel Velenczei Ádám előtt. A dobogóra tehát két szécsényi pilóta is felfért a tavalyelőtti WRC2-es világbajnok mögé.

 

Negyed évszázadnyi közös játékukat ünnepelték a Fort Bau focistái

Március első hétvégéjén rendezték meg a Fort Bau salgótarjáni kispályás labdarúgócsapatának összejövetelét, amely alkalommal az együttes huszonötödik jubileumát ünnepelték a régi és jelenlegi játékosok, valamint a családtagjaik, szimpatizánsaik.

A Fort Bau kispályás együttes labdarúgói a Chován Péter csapatvezető által megszervezett gálamérkőzésen rúgták a labdát a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban az elmúlt hét végén. A program a jelenlegi és korábbi játékosok gyermekeinek bemutatómérkőzésével kezdődött, amelyet követően a játékosokat egyesével felkonferálták a jeles alkalomból.

A gálamérkőzésen a jelenlegi Fort Bau gárdája játszott, a korábbi, más csapatnéven induló együttesek játékosai által alkotott gárdával – korábban Villmex és ATI Autósiskola néven szerepeltek –, amelyet egy állófogadás követett a sportlétesítmény tanácstermében. Ekkor a harapnivaló és az ital kíséretében, a csapatvezetőjük által készített kisfilmet is megtekinthették a jelenlévők, amely képsorok sokak szemébe örömkönnyeket csaltak, hiszen kellemes élményeket eleveníthettek fel közösen.

 

Színvonalas mérkőzéseket tartogatott a salgótarjáni nosztalgia teremtorna

Rengeteg érdeklődő előtt rendezték meg márciusban a Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát, a Silver Tüzép Kupáért.

Salgótarján hét egykori, valamint egy jelenleg is működő labdarúgócsapatainak a részvételével rendezték meg hétvégén a Városi Nosztalgia Teremlabdarúgó Tornát, amelynek győztesei – SBTC öregfiúk – a Silver Tüzép Kupát emelhették a magasba. A Salgótarján Városi Sportcsarnok parkettája ismert labdarúgókkal volt teli, akik igen színvonalas mérkőzéseket szolgáltattak a szép számú érdeklődők számára.

Az ünnepélyes megnyitót megelőzően bemutató­mérkőzést játszott két gyermek- és két női labdarúgó-együttes, majd megkezdődött a torna. A nyolc gárda két négyes csoportban küzdhetett meg egymással, majd az azonos helyezésen zárók játszották a végső sorrendet eldöntő helyosztó mérkőzéseket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában