Kispályás labdarúgás

2022.03.05. 18:29

Negyed évszázadnyi közös játékukat ünnepelték a Fort Bau focistái

Az elmúlt hét végén rendezték meg a Fort Bau salgótarjáni kispályás labdarúgócsapatának összejövetelét, amely alkalommal az együttes huszonötödik jubileumát ünnepelték a régi és jelenlegi játékosok, valamint a családtagjaik, szimpatizánsaik.

Langa Attila

A pályán kívül is összetartanak a játékosok

Forrás: Langa Attila/NMH

A Fort Bau kispályás együttes labdarúgói a Chován Péter csapatvezető által megszervezett gálamérkőzésen rúgták a labdát a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban az elmúlt hét végén. A program a jelenlegi és korábbi játékosok gyermekeinek bemutatómérkőzésével kezdődött, amelyet követően a játékosokat egyesével felkonferálták a jeles alkalomból. 

A játékosok gyermekei bemutatómérkőzésen szerepelhettek
Fotó: Langa Attila/NMH

A gálamérkőzésen a jelenlegi Fort Bau gárdája játszott, a korábbi, más csapatnéven induló együttesek játékosai által alkotott gárdával – korábban Villmex és ATI Autósiskola néven szerepeltek –, amelyet egy állófogadás követett a sportlétesítmény tanácstermében. Ekkor a harapnivaló és az ital kíséretében, a csapatvezetőjük által készített kisfilmet is megtekinthették a jelenlévők, amely képsorok sokak szemébe örömkönnyeket csaltak, hiszen kellemes élményeket eleveníthettek fel közösen. 

A Fort Bau együttese 2022-ben ezüstérmet szerzett a salgótarjáni városi kispályás labdarúgó-bajnokságban 
Fotó: Langa Attila/NMH

Babják Csabát és Tóth Szilárdot, a csapat meghatározó játékosait kérdeztük az együtteshez való kötődésükről:– A kezdetektől a csapat tagja vagyok, így bátran mondhatom, hogy a magánéletünkre és a családunkra is hatással van a Fort Bau közössége. Hasonlóképpen gondolkozunk, valamint minden játékosunk életében fontos szerepet tölt be a labdarúgás. Az elért szép eredmények mellett a legfontosabb, hogy olyan szoros barátág alakult ki köztünk, amely által nem csak a futballpályán, hanem a hétköznapokban is segítjük egymást, amely az együttesünk egyik legmeghatározóbb mozgatórugója – mondta Babják Csaba, aki a kezdetektől védi a gárda kapuját. 


– Nagyon örülök, hogy 2005-ben én is csatlakozhattam ehhez a fantasztikus társasághoz. Mi nem egyszerűen egy csapat vagyunk, hanem barátok, akik évente több alkalommal mennek közösen, a családjukkal együtt kirándulni és üdülni. Nem mondom, hogy számunkra az eredmény másodlagos, hiszen a győzni akarás sportemberként a vérünkben van, de a köztünk kialakult emberi kapcsolat is legalább annyira fontos minden játékosunknak – osztotta meg gondolatait Tóth Szilárd. 

A Fort Bau korábbi csapatainak labdarúgói is pályára léptek
Fotó: Langa Attila/NMH

Chován Péter, a csapat vezetője zárszóként elmondta: Nagy öröm számomra, hogy a jubileumi összejövetelre még Kecskemétről és Székesfehérvárról is hazalátogattak a korábbi játékosaink. A közös focit követően, a ránk kifejezetten jellemző jó hangulatú állófogadáson közösen eleveníthettük fel a korábbi élményeinket, büszkén tekinthettük meg a huszonöt év alatt begyűjtött trófeákat, valamint a csapatunkról készített elismerő újságcikkeket. Köszönjük szurkolóinknak és családtagjainknak a támogatást, valamint bízom benne, hogy a harmincadik évfordulónkat is hasonló körülmények közt fogjuk ünnepelni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában