Május Nógrádban: bajnoki címek, maratoni röptetés és egy diákolimpiai ezüstérem

Májusban a legkiemelkedőbb megyei sporthírünk volt a Salgótarjáni VSE bajnoki címe, a postagalambász maratoni sikere, az SBTC fiataljainak arany-, míg a tarjáni sakkozó lányok ezüstérme.

L.A.

Bajnokságot tudott nyerni az SBTC U19-es együttese

Forrás: Nool

Fotó: H.M.

Learatták a sok munka gyümölcsét, bajnokok lettek a salgótarjáni futsalosok

Aranyérmesként zárta a Pest megyei női futsalbajnokság idei küzdelemsorozatát a Salgótarjáni VSE csapata májusban, amely a pontvadászat felsőházi rájátszásának múlt vasárnapi, utolsó fordulójában hibátlan teljesítménnyel tette fel a koronát egész éves produkciójára.

– A felsőházi rájátszás utolsó fordulójában három keménynek ígérkező összecsapás várt ránk, ugyanakkor szerencsésen indult a napunk, mivel a torna nyitómérkőzésén a rivális Kelen SC csapata vereséget szenvedett. Így tudtuk, ha az első találkozónkon, a Dévaványa ellen pontot szerzünk, már biztosan bajnokok vagyunk. A csapat nagyon pozitívan áll a feladathoz, így végül magabiztos, szép játékkal sikerült mindhárom ellenfelünket legyőznünk. A lányok megdolgoztak az aranyéremért, nagyon büszke vagyok a rájuk, és gratulálok nekik! Azt gondolom, az alapszakaszban és a rájátszásban is mi akartuk legjobban a sikert, éreztem a lányokon, mindent megtesznek minden mérkőzésen, hogy győztesen hagyjuk el a pályákat. Sokat dolgoztunk azért, hogy elérjük céljainkat, nagyon örülünk, hogy ennek meg is lett az eredménye. Köszönjük egyesületünk elnökének, Horváth Szabolcsnak az egész éves támogatást! – értékelt az idényzárót követően Bujtár Tamás, a salgótarjáni csapat edzője.

Maratoni versenyen is győzött már a varsányi postagalamb-röptető

A nyugdíjas­korú, varsányi Pálmány Boldizsár élete összeforrt a postagalamb-tenyésztéssel és -versenyeztetéssel. Ahogy mondta, életének mozgatórúgója a galambok tenyésztése és röptetése.

– Egy jól felkészült szakemberben ötféle elem van jelen: bizonyos mértékig szakorvos, takarmányozási szakember, galambtenyésztési genetikus, szereti a galambokat és kedveli a versenyeztetést is – vélekedett. Elmondta, hogy Nógrád Megye legsokoldalúbb és legeredményesebb postagalamb-versenyeztetője.

Ami a sokoldalúságát illeti, galambjai a rövid-, a közép-, a hosszú- és a maratoni távokon is versenyeznek. Leadja szárnyasainak nevezését az országos, a tagszövetség és az egyesület által szervezett versenyekre. Jogosan lehet büszke a kétszeres magyar maratoni bajnoki címére, de ért el második helyezést is.

Első helyet ért az Ózd elleni fölényes salgótarjáni győzelem

Az SBTC U19-es csapatát az MLSZ Regionális ifjúsági bajnokság Északi csoportjában három fordulóval a bajnokság vége előtt máris győztesnek lehetett nyilvánítani májusban. Az Ózd elleni 14–0-s hazai siker után már behozhatatlan előnnyel állnak a bajnoki pontvadászatban.

Az effajta sikerek általában nem születnek véletlenül, rendszerint komoly előzményekkel rendelkeznek. Így van ezúttal is, hiszen a bajnoki cím része, eredménye annak a szisztematikus, céltudatos munkának, ami a 102 éves hagyományokkal bíró, nagyszerű NB I-es múlttal rendelkező SBTC hátországában folyik. Mert ugyan a felnőtt­csapat már évek óta, s jelenleg sem vitézkedik az NB III.-ban, az utánpótláskorúak rendre szép eredményeket érnek el a csoportjukban. Ezt a törekvést mindennél jobban minősíti, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség – a Double Pass belga tanácsadó cég tapasztalatait, véleményét is figyelembe véve – egyik 2021 eleji határozata, amely B szintű tehetségközpontnak minősítette az egykori öblöspálya helyén kialakított, korszerű körülmények között, Kobka Viktor vezetésével, számos kiváló szakvezető közreműködésével működő utánpótlásműhelyt. A tehetségközpont cím természetesen nem örökös, az egyre növekvő elvárásoknak, követelményeknek mindig meg kell felelni, mondhatni meg kell szolgálni az elismerést. A 19 évesek sikere mindenesetre ebbe az irányba mutat.

Ezüstérmet szereztek a salgótarjáni lányok az országos sakk csapat-diákolimpián

Háromévi kihagyást követően májusban Szombathely adott otthont az országos csapat-diákolimpia döntőjének. A sportági viadalon ott volt a korábbi évek fináléjában már egy előkelő negyedik helyezést elcsípett, a Salgótarjáni Általános Iskola felsős leányegyüttese, valamint az alsós fiúk csapata is.

Többségük a Patai József által irányított Salgótarjáni Tehetséggondozó és Sport Egyesület versenyzői. A lányok nagy sikert elérve, eredményhirdetéskor a dobogó második fokára állhattak fel. A jelenlegi értékszámok alapján a salgótarjáni diákok leánycsapatát a második helyre rangsorolták. Az alsós fiúk még az „újoncokat” képviselték. A lányok a döntőben (Kovács Veronika, Fenyő Blanka Panna, Kovács Rebeka Zsófia) repülőrajtot vettek, ugyanis az első három fordulót győztesen hozták le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában