Sikerek, 80. születésnap és egy búcsú – 2022. februárjának legfontosabb sporthírei

Februárban a legkiemelkedőbb megyei sporthírünk volt Mag Viktória és Sramkó Tibor díjazása, valamint Ondrik Konrád ob-győzelme. Kmetty József a nyolcvanadik születésnapját ünnepelte, míg egy legendás játékos, dr. Fenyvesi Máté sajnos örökre lehunyta a szemét.

Nool

Mag Viktória és Sramkó Tibor értékes díjat kapott februárban

Forrás: Beküldött fotó

Az év női tájfutója és legjobb edzője is Salgótarjánból került ki

A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség a napokban Budapesten tartotta meg a sportág évzáró díjátadó gáláját, melynek a Fáklya Klub adott otthont.

Az ünnepi esemény előtt a Testnevelési Egyetemen sportági szakmai konferenciát tartottak, ahol előbb Sramkó Tibor „A Salgótarjáni Dornyay SE utánpótlásnevelési gyakorlata” címmel, illetve a felnőttek szövetségi kapitánya, a szintén salgótarjáni Fehérvári Dániel „Tudományos kutatások, elemzések a tájfutásban” címmel tartott elődadást. Ezt követően koraeste vette kezdetét a díjátadó gála.

Az eseményt nemrégiben az országos szövetség elnökének választott Kovács Balázs nyitotta meg, majd hatalmas nógrádi sikerként az „Év tájfutója” címet elmúlt évi eredményei alapján a még csak junior korú Dornyay-s, Mag Viktória érdemelte ki. Mellette a tarjáni sportegyesület vezetőedzője, Sramkó Tibor kapta meg az „Év edzője” díjat.

Az ország legjobb kardforgatója lett a nógrádi vívó

A fiúk mezőnyében Ondrik Konrád nyerte a juniorkorú kardozók országos bajnokságát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, a nógrádi vívó a csapatbajnokság után is örülhetett.

Nemrég a juniorkorú kardvívók országos bajnokságainak adott otthont a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, ahol egy nógrádi is pástra lépett a két nap során.

A fiúk között érdekesen alakult az egyéni ob, hiszen a hazai ranglista első négy helyezettje nem mutatott csúcsformát, a legjobb négy közé egyedül Petrucz Mirkó került közülük.

A kínálkozó lehetőséggel a BVSC-s Ondrik Konrád élt a legjobban, és a nógrádkövesdi fiú a döntőben 15:13-ra győzte le a Budapesti Honvédot erősítő Horváth Gergőt. A szövetségi portál a beszámolójában megemlíti, hogy az aranyéremért két olyan vívó csatázott, aki kissé csalódott volt a szezon során, és ezért egyetlen örömkiáltás sem hangzott el az asszó során, ami ebben a fegyvernemben abszolút különleges.

Másnap a csapatversenyekkel folytatódott az ob. A férfiaknál rendkívül izgalmas, színvonalas és küzdelmes döntőt hozott a BVSC és a Honvéd összecsapása. A fináléba a piros-fehérek simán jutottak el, a vasutasok viszont igencsak megküzdöttek a végül bronzérmet nyerő KVSE együttesével. A döntőben többnyire a Szőnyi útiaknál volt az előny, de nem tudtak elhúzni, olyannyira nem, hogy az utolsó asszóra 40:39-nél kötött be az egyéni szám két döntőse, Ondrik Konrád és Horváth Gergő. A végeredmény 45:42 lett, ezzel Ondrik duplázott.

Nyolcvanéves Kmetty József, a Salgótarjáni BTC egykori labdarúgója

A Salgótarjánban élő Kmetty József, az SBTC labdarúgócsapatának egykori kiváló védője február 4-én, azaz ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját.

Ormosbányáról középcsatárként érkezett a Stécéhez, ahol később jobbhátvéd, beállós, majd söprögető lett. A fekete-fehér együttes első osztályú csapatában 1967 és 1977 között szerepelt. Pályafutása befejezése után edzősködött, vezetői feladatokat látott el. Munkája elismeréséül 2000 februárjában a Magyar Labdarúgásért Emlékérem ezüstfokozatát vehette át.

Balassagyarmaton is dolgozott a Ferencváros legendás focistája

Február 17.-én kora este érkezett a hír, hogy elhunyt dr. Fenyvesi Máté, a Ferencvárosi TC labdarúgó csapatának egykori kiválósága, aki 1965-ben társaival együtt elnyerte a Vásárvárosok Kupáját, az UEFA-kupa elődjét.

Azt viszont már csak az idősebb nemzedékek képviselői tudják, hogy a 76-szoros magyar válogatott focista az 1970-es években Balassagyarmaton élt. Dr. Fenyvesi Máté hét éven keresztül tevékenykedett körzeti állatorvosként az Ipoly-parti városban, és eközben aktívan bekapcsolódott a település sportéletébe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában