Az öreg rókák is esélyesek lehetnek a vb-n a fiatal nógrádi darts-os szerint

A napokban kezdetét vette a darts-világbajnokság, amelyet világszerte hatalmas érdeklődés övez, mi pedig ennek apropóján indítottunk egy sorozatot, amelyben nógrádi játékosokat kérdezünk arról, hogy kik a kedvenc játékosaik, valamint kit tartanak esélyesnek a végső győzelemre.

L.A.

Sipos Patrik

Forrás: Beküldött fotó

Marek Haviar, a Mátraterenyei Darts Barátok Egyesület játékosa korábban tovább dobta nyilát a tehetséges fiatal Sipos Patriknak, hogy szintén mondja el gondolatait.

– Kik a nagy kedvencei a nemzetközi darts sport világában?

– A nagy kedvenceimhez tartozott, amíg a PDC-ben játszott Phil Taylor, szó szerint miatta kezdtem el kedvelni ezt a sportot és érdeklődni iránta. Amióta visszavonult, az első számú kedvencem Gary Anderson, aki mostanában nincs a legjobb formájában, de a világbajnokságra mindig összekapja a játékát és odateszi magát. Emellett még kedvelem Michael van Gerwent, Adrian Lewist, Jonny Claytont és Raymond van Barneveldet is.

– Melyik versenyzőt tartja a legnagyobb esélyesnek a győzelemre?

– Őszintén szólva ez elég nehéz kérdés. Többen is remek formát mutatnak, köztük Michael van Gerwen, Jonny Clayton, Ross Smith, Michael Smith. A rutinos rókák közül Gary Anderson és Raymond van Barneveld sem lehet esélytelen, de ne feledkezzünk meg a világranglista első két helyezettjéről Gerwyn Priceról és Peter Wrighról sem. Szerintem ezek közül a nevek közül fogja az egyikük magasba emelni a Sid Waddell trófeát.

– Kinek dobná tovább a nyilát, hogy megkérdezzük a véleményét?

– Hornyan Tamásnak dobnám tovább a nyilamat. Egy nagyon jó barát, akivel mióta benne vagyok az itteni dartsos közösségben, jól ismerjük egymást. Nagyon sok páros versenyen indultunk együtt és értünk el szép eredményeket. 2023-tól pedig újra csapattársak leszünk, aminek személy szerint nagyon örülök. 

Folytatjuk…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában