Labdarúgás

2022.05.09. 21:32

Hétvégén hazai pályán szerepeltek az NB III.-ban vitézkedő nógrádi csapatok

Hétvégén újabb fordulót rendeztek az NB III. osztály csoportjaiban, amely alkalmával pályára lépett az SBTC és a BSE csapata is.

NMH-összeállítás

A Salgótarjáni BTC (fehér mezben) alulmaradt hazai pályán a rivális Hidasnémeti csapatával szemben

Forrás: NMH | Fotó: Hegedűs Márk

NB III. osztály, Keleti csoport, 35. forduló: 
 

Salgótarjáni BTC–Hidasnémeti VSC 1–2 (0–1)

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion, 220 néző, vezette: Altorjay Á. (Hovanecz M., Derda D.) 

SBTC: Szalay – G. Bíró, Szabó, Gazdag, Érsek – Nagy (Horváth, 46.), Kócsa (Boros, 58.), Köböl, Sárközi (Bata, 65.), Bakos – Tarlósi (Csifó, 46.). Vezetőedző: Vizteleki János 

Hidasnémeti: Málik – Markovics, Molnár (Holló, 59.), Gaal (Magyar, 80.), Tóth D. (Illés, 71.) – Tóth K., Póti, Takács, Varjas, Zsiga – Menougong (Bartha, 80.). Vezetőedző: Török András 

Gl.: Horváth (49.), ill. Varjas (44.), olló (78.) . Kiállítva : Bakos (91.). Jók: Sárközi, Köböl, ill. Varjas, Markovics, Póti. 

A hazai együttes nagy akarattal és hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a mérkőzésbe, és szinte az egész első játékrészben a vendégek térfelén folyt a küzdelem. Sajnos a helyzeteiket nem tudták gólra váltani a salgótarjániak, míg egy lesgyanús indítást követően, a középre rúgott labdára Holló érkezett és fejelte a kapuba a játékszert. 

A fordulást követően rákapcsolt a hazai gárda, amelynek négy perc elteltével meg is lett az eredménye, hiszen a szünetben beállt Horváth egy gyönyörű gólt ragasztott a vendégek kapujába. Ekkor úgy tűnt, hogy könnyedén sikerülhet majd megfordítani az eredményt a fekete-fehér csapatnak, de hirtelen ismét visszaesett a teljesítményük, amely lehet, az újabb változtatásoknak is köszönhető volt. 

A Hidasnémeti együttese a 78. percben újabb találatot ért el, amelynek köszönhetően meg is nyerték a számukra is nagyon fontos összecsapást, hiszen ezt követően már komoly veszélyt nem tudott jelenteni kapujukra a hazai csapat. 

Vizteleki János: – Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen ennyi helyzetből illett volna kettőt vagy akár hármat gólra váltanunk. Az ellenfelünk szinte nem is játszotta a futballt, de mégis kétszer betalált. A végén úgy érzem lehet, én is hibáztam, hiszen szerettem volna frissíteni a csapaton, de így nem maradt olyan játékosom a pályán, aki tudta volna megfelelően szervezni a játékot a hajrában. 

Török András: – Gratulálok a csapatomnak, hiszen egy hét alatt három meccset játszott, amelyből a maximális, kilenc pontot szerezett meg. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk, ami be is igazolódott, hiszen a hazaiak sokkal frissebbek voltak, és szinte végig domináltak a mezőnyben. 

További eredmények: Újpest II.–DEAC 0–1, DVTK II.–Törökszentmiklós 0–0, Békéscsaba II.–Eger 2–1, Füzesgyarmat–Hajdúszoboszló 0–2, Kazincbarcika–Tiszaújváros 5–1, Kisvárda II.–Tiszafüred 4–1, DVSC II.–BKV Előre 3–1, Tállya–Jászberény 3–1, Sényő–Putnok 0–5. 

NB III. osztály, Közép csoport, 35. forduló: 
 

Balassagyarmati VSE–ESMTK 2–0 (1–0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 250 néző. Vezette: Jakab Á. (Volentics E., Kovács T.) 

BSE: Iváncsics – Majzik, Koszó, Benkő-Bíró, Király Á. – Kovács D., Ferkel, Gergely, Nyilas (Király O. 72.) – Nagy Tamás (Jele M. 89.), Csiki (Lami 77.). Vezetőedző: Nagy Tibor 

ESMTK: Jeszenszky – Tóbiás, Molnár R., Lucz, Száhl – Horváth L. (Horváth R. 69.), Slezák, Papp (Gábor L. 46.), Soós (Dankó 64.) – Turi D., Molnár J. (Lázár 76.). Vezetőedző: Turi Zoltán 
Gl.: Gergely (11.), Koszó (64.). Sárga lap : senki, ill. Papp, Slezák, Száhl, Gábor L. Kiállítva: Száhl (85.) 

Az elejétől fogva nagy kedvvel focizó hazai társaság Kovács Dániel szép megmozdulása révén már hamar megszerezte a vezetést. A balassagyarmatiak ezután is lendületben maradtak, remek akciók futottak a pályán, ám a helyzetkihasználások nem az elképzelések szerint sikerültek. 

A második félidőben nem különösebben változott a játék képe, sőt, a középhátvéd Koszó jóvoltából a BSE növelte előnyét. Az ESMTK nem tudott nagyon mit kezdeni az Ipoly-parti rohamokkal, de szerencsésen megúszták újabb kapott gólok nélkül. 

Ezzel a sikerével – miután a közvetlen rivális Dunaújváros vereséget szenvedett Dabason – bebizonyosodott, a hátralévő három bajnoki fordulóban csak négy pontot kell szereznie Benkő-Bíróéknak ahhoz, hogy a záráskor ezüstérmet akaszthassanak a nyakukba, ugyanakkor az is eldőlt, hogy a dobogós helyezéshez elegendő már egyetlen döntetlen. 

Nagy Tibor: – Nem túlzás kijelenteni, hogy szenzációsan játszottak a fiúk, ez a teljesítmény felülmúlta a harmadosztályú szintet. Tréfásan mondva egy rossz szót szólhatok: még több helyzetet be kell rúgni. 

Turi Zoltán: – Nagyon gyenge focit nyújtottunk, végig asszisztáltunk a balassagyarmatiak produkciójához. 

További eredmények: Paks II.–Dabas 2–1, Monor–Gerjeni 4–1, Makó–Ferencváros II. 1–1, Vác–Bp. Honvéd II. 2–3, Dabas-Gyón–Dunaújváros 1–0, Iváncsa–Cegléd 2–0, MTK II.–Mohács 2–2, Rákosmente–Kozármisleny 1–4, Szekszárd–Hódmező­vásárhely 1–0.

Megyei I. osztály, 27. forduló: 
 

Építők KC–Unicum FC Mohora 0–3 (0–0)

Salgótarján, 80 néző. Vezette: Nyerges K. (Szász K., Pál A.) 

Építők: Harmat – Dániel, Oláh Á., Oláh F. (Fésűs), Percze, Német, Hranek, Baranyi (Tőzsér), Oláh Sz. (Berki), Nagy, Alapi. Edző: Csatlós Tamás 

Mohora: Földi – Telek (Dallos), Baranyi, Széles B., Bartal, Káposzta, Lavkó, Hugyecz (Molnár), Gál, Széles G. (Benécs), Szita. Edző: id. Mátyás Zsolt 

Gl.: Szita (46., 79.), Dallos (90.). Sárga lap: Csatlós T. (kispadon), ill. Telek, Széles B. 

Érsekvadkerti SE–Berkenye SE 1–1 (1–0)

Berkenye, 90 néző. Vezette: Gecse Z. (Chikán P., Kalmár P.) 

Érsekvadkert: Tóth – Varga M., Gréczi, Gyenes, Benyó, Keresztes, Dávid, Klinger, Balga (Szenográdi), Varga F., Terenyei. Játékos-edző: Szenográdi Péter 

Berkenye: Debre – Porvay (Földvári), Szandai, Kántor, Hesz (Rottek), Keresztes, Illés, Bábik (Mravik), Horváth (Pécsi), Mátyás, Greff. Játékos-edző: Rusvay Gergely 

Gl.: Terenyei (32.), ill. Greff (62.). Sárga lap : Pécsi 

Korábban közölt eredmények: Bánk-Dalnoki Akadémia–Nőtincs SE 7–3 (4–1), Diósjenő SE–Pásztó SK 0–3 (0–1), Szécsény VSE–Mátraterenye SE 0–4 (0–0), Palotás SE–Silver Tüzép Karancslapujtő 2–2 (0–1). 
A szabadnapos együttesek: Szendehely FC, Héhalom SE. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában