kerékpár

2018.09.30. 11:42

Megrázta az ilinyi pálya a bringásokat

Első alkalommal rendezték meg Megafon Földrengető XCM versenyt.

B. L.

Az első alkalommal megrendezett Megafon Földrengető XCM hegyikerékpáros versenyen az indulókat szokatlanul rossz meglepetés várta a pályán. A hazai nagy hegyikerékpáros maraton­versenyekhez képest rövid körpályákon indult el az első Megafon Földrengető XCM. A verseny rendezője szerint mindössze a körönkénti 8 kilométeres távval lehetett bajuk a versenyzőknek, a minőséggel biztosan nem. Sztancsik József rendező gondoskodott arról, hogy a bringások azt érezzék, amit az ilinyi nép 2015. január 1-jén négyszer is, amikor megrázta a falut a földrengés.

A verseny 32 kilométeres távját teljesítőket is négyszer rázta meg a pálya azon a szakaszon, ahol lefelé gyorsan haladtak. Az egyenetlen és rejtett nyomvályús, rázós úton sokan panaszkodtak csuklófájdalmakra, hiszen minden erővel kapaszkodni kellett száguldás közben. Az összesen két távon, 16 és 32 kilométeren indított versenyt két helyi induló nyerte meg, akik 15 és 20 ezer forintos pénzdíjat is kaptak. A névadó rádióadó, a Megafon versenyzője, Házy Attila utolsóként ért célba.

A dobogósok. Megafon 16 km: 1. Reitinger Gábor (Vitalitás SE, Balassagyarmat), 2. Majoros Dávid (Kőbányai Torna Club SE, Budapest), 3. Kárpáti Bálint (Kőbányai TCSE). Megafon 32 km: 1. Ibrányi Attila (Vitalitás SE), 2. Specziár Viktor (Kőbányai TCSE), 3. Kiss Gábor (Bike Zone Gödöllő KE).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában