Programajánló

2022.06.23. 19:50

Szent Iván-éj, Múzeumok Éjszakája és sok más vár hétvégén a nógrádiakra

Körbenéztünk, hogy milyen szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek várják az érdeklődőket szűkebb hazánkban a következő három napban.

A. E.

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Pénteken számos színes program vár mindenkit:

A Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. színes programokkal készül június 24-én, pénteken, hogy a család minden tagja közösen ünnepelhesse a nyárközép éjszakáját. Az év legvarázslatosabb éjjele 18 órakor a Bóbita Zenekar interaktív gyermekműsorával veszi kezdetét, majd a Vaga Banda gólyalábasainak műsorát láthatják. A Szent Iván-éjhez kapcsolódó népszokásoknak fontos eleme a tánc, így az több műsorszámban is megjelenik majd.  Az év legrövidebb éjszakáján a fény és a sötétség váltakozása mágikus eredettel bír, ezért az örömtüzek hagyományát is felelevenítik 21:30-tól. Az idei Szent Iván-éj programjait a V-Tech zenekarból jól ismert Kefir koncertje zárja majd.

Június 23-26. között Kitárt Vármegyeháza címmel tartanak programokat Balassagyarmaton. Pénteken az „Az hírös kapujában” címmel vers-, próza- és mesemondó verseny lesz, szombaton a Magyar Rádió Énekkarának koncertjét hallhatják majd, valamint „Bankó Rabló” címmel tartanak játékot a városban, továbbá szombaton és vasárnap ismeretterjesztő körtúrán is részt vehetnek az érdeklődők a Vármegyeházán.

Június 23. és 25. között hetedik alkalommal rendeznek Romhányban Pick Up Drive Amerikai Autós és Rockabilly Fesztivált. A résztvevő külföldi és hazai rock and roll és rockabilly zenekarok koncertjeivel, autós felvonulással, finom ételekkel, italokkal és még sok érdekességgel kecsegtető rendezvény részletes programja IDE kattintva olvasható.

Szombaton nem csak a Múzeumok Éjszakája programsorozaton szórakozhatnak:

Az ország legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját június 25-én Nógrád megyében is megrendezik. A hagyományokhoz hűen rengeteg programmal és meglepetéssel készülnek a kiállítóterek arra, hogy felejthetetlenné tegyék az estét. Balassagyarmaton, Szécsényben, Salgótarjánban és Pásztón is kiváló lehetőségek várnak majd mindenkire, a részletes programokat az alábbi cikkünkre kattintva olvashatják:

A pásztói Varázsvölgyben egyébként megnyílik az állandó malomtörténeti kiállítás is, sőt, egy építészeti vándorkiállítást is lehet majd látni a malom kiállítótermében. Június 25-én a Varázsvölgy Kert Mozi újabb vetítésére is várják az filmek szerelmeseit. Ezúttal egy igazi magyar klasszikust, az Indul a bakterházat vetítik majd. 

Papírsárkány-eregető napot és családi pikniket tartanak június 25-én, szombaton, 13 órától Szécsényben az öreghegyi kilátónál. A megnyitót követően az érdeklődők elkészíthetik saját papírsárkányukat, amelynek szépségét és működését is versenyen mérhetik össze. Emellett kincskereső játék, kézművessátrak, túrázási lehetőség is várja a résztvevőket.

Puszta-Napot tartanak szombaton Karancskeszi-Marakodipusztán. 13 órakor a település polgármesterének köszöntőjével nyílik majd meg a rendezvény, aztán különböző zenés és táncos produkciók színesítik majd a délutánt. 15:30-kor Pándy Piroska operett műsorát láthatják és hallhatják az érdeklődők, majd gyermekműsor, végül késő estébe nyúló szabadtéri bál vár majd mindenkit.

A zene szerelmeseit diszkók is várják hétvégén:

Igazi nyári bulira várnak mindenkit június 24-én a salgótarjáni Apollo Dance Hallban. A jó zenékről Danny Ground, Tailor B. és Ben Nyler gondoskodnak majd. Június 25-én ugyanitt Retro diszkót tartanak, melynek házigazdái Persik Szabi és Liesz lesznek.

Szombaton Tóth Andi először lép fel Pásztón az S-club-ban, az est házigazdája pedig Pryce lesz.  Kezdés 23:00-kor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában