Top10

2024.04.08. 11:15

Palócföldi tulipánok, felújított vásárcsarnok és vízzel leöntött rendőrnő – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

10. Átadták a felújított salgótarjáni vásárcsarnokot

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac korszerűsített épületét. Az eseményen Fekete Zsolt polgármester mondott beszédet, melyben szóba került a rendkívül hosszúra nyúlt felújítás is.

9. Vállalkozók közti vita miatt csúszhatott a tanuszoda átadása Rétságon

Bár az eredetileg kitűzött időpont szerint április 2-án adták volna át Rétságon a Dr. Katona Ernő Tanuszodát, technikai okok miatt még nem vehette birtokba a nagyközönség a létesítményt. A háttérben a hírek alapján elszámolási viták is állnak.

8. Nincs annál jobb érzés, mint segíteni a betegeken – vallja a kitüntettet szécsényi főorvos

Szécsényben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett városi ünnepségen átadták a Szécsény Városért kitüntető díjat is. Az elismerést ezúttal dr. Barrak Ahmad, a Szécsény és Térsége Egészségügyi Centrum igazgató főorvosa vehette át.

7. Rangos díjjal ismerték el a salgótarjáni technikum igazgatóhelyettesének munkáját

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a szakképzésben végzett eredményes és példamutató munkájának elismerésére a napokban Merlákné Juhász Ildikó, a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikum nevelési igazgatóhelyettese.

6. Gyarapítja Nógrád, Salgótarján, a magyarság kulturális értékeit az egyetemi docens

Elismerést, díjat, kitüntetést kapni mindig felemelő érzés, a mindennapokat gazdagító kivételes alkalom. Mindenkinek jólesik, ha észrevétetik általában éveken át tartó eredményes szakmai, valamilyen nemes cél érdekében kifejtett, a közösség javára végzett munkája és általában további bizonyításra, helytállásra készteti az érintett személyt. E megállapítások mindegyike vonatkozik az alábbi írás alanyára, főszereplőjére, dr. Gréczi-Zsoldos Enikő egyetemi docensre is, aki a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadóban Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.

5. Palócföldi tulipános várja a vendégeket Gyarmat határában, mutatjuk a részleteket!

Kezdődik a tulipán virágzás és szedés ideje. Színes programokkal és rengeteg virággal nyílik meg április 6-án, szombaton 10 órakor Palócföld Tulipánkertje Balassagyarmat határában.

4. Így néz ki közelről az új nógrádi MOL-kút

Hamarosan új MOL-benzinkút nyílik a 21-es számú főút mellett Szurdokpüspökinél.

3. Tűzvédelemből jeles: átment az ellenőrzésen az akkumulátorokat tároló salgótarjáni cég

Tűzvédelmi ellenőrzést tartott a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyén, annak során nem tapasztaltak semmilyen szabálytalanságot.

2. 285 millió forintos támogatást kap huszonkét nyugat-nógrádi település

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a térségben huszonkét település 285 millió forint értékben nyert támogatást a Magyar Falu Programban.

1. Vízzel öntöttek le egy szolgálatban lévő rendőrnőt Nógrádban

A Magyar Rendőrség közösségi oldalán osztották meg azt a fotót, amelyen Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense is vödörből kapta a locsolást Hollókőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában