Magyar Falu Program

2024.03.31. 07:37

285 millió forintos támogatást kap huszonkét nyugat-nógrádi település

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője a közösségi oldalán tájékoztatott arról, hogy a térségben huszonkét település 285 millió forint értékben nyert támogatást a Magyar Falu Programban.

Lászlók Judit

A bejegyzésből megtudhattuk, hogy az Óvoda épületének felújítása, korszerűsítése, óvodai férőhelybővítés című felhíváson Alsópetény 37,6 millió, Borsosberény kicsivel több mint 23 millió, illetve Herencsény 18,6 millió forint támogatást kapott.

A tanya- és falugondnoki buszok beszerzésére Csitár és Karancsberény községenként közel 18 millió értékben vásárolhat majd járművet. Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére Drégelypalánk kicsivel több mint 20 millió, Etes 5,7 millió, Ipolyszög 5,9 millió, Mohora közel 7 millió, Nagylóc 11,8 millió, Nézsa 10,7 millió, Nógrádsipek közel 10 millió, Rimóc 5,9 millió, valamint Erdőtarcsa 49,8 millió forintot fordíthat majd.

A temetők kisléptékű infrastrukturális fejlesztésére Egyházasgerge közel 4 millió forint támogatást nyert el. Az óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztésére Hugyag, Nógrádmarcal és Szanda településenként közel 6 millió forintot fordíthat, míg Szécsénke majdnem másfél milliót. Kommunális eszközöket szerezhet be Magyargéc 5,6 millió, míg Szalmatercs 7,3 millió forint értékben. Szendehely pedig közel 6 millióból vásárolhat új eszközöket.

„Gratulálok a településeknek, leginkább az óvodai és a játszótér felújításoknak örülök, hiszen a legfontosabb, hogy a gyerekek a legjobb körülmények között legyenek!” – közölte az országgyűlési képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában