Beruházás

2024.03.28. 14:35

Átadták a felújított salgótarjáni vásárcsarnokot (fotók, videó)

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt a Salgótarjáni Vásárcsarnok és Piac korszerűsített épületét. Az eseményen Fekete Zsolt polgármester mondott beszédet, melyben szóba került a rendkívül hosszúra nyúlt felújítás is.

Sipos Nina Vivien

A Dűvő zenekar tagjait és a Nógrád Táncegyüttes táncos lábú fiataljait is láthatták a régóta várt eseményre ellátogatók

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Megtelt érdeklődő vásárlókkal és helyi lakosokkal csütörtökön a salgótarjáni piac bejárata előtti tér. Ekkor rendezték a felújított és néhány napja már próbaüzemmel működő vásárcsarnok hivatalos átadóját. A rendezvényen elhangzott, hogy Salgótarján önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a Zöld város kialakítása című felhívásra. A tervezett fejlesztés célja a vásárcsarnok épületének a felújítása, korszerűsítése, valamint a parkosított zöldfelület kialakítása volt, amelyek az igencsak elhúzódó projekt végére teljesültek is.

salgótarjáni vásárcsarnok
„Megnyitottunk!” hirdeti a jeles napot a molinó a salgótarjáni vásárcsarnok homlokzatán
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A beruházás révén megújult a csarnok önkormányzat tulajdonában lévő része, a kiszolgáló közösségi helyiségek, valamint az árusoknak helyet adó piacudvar is. Az önkormányzat a „Vásárcsarnok és piac felújítása Salgótarjánban” című projektjét vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósította meg.

A vásárcsarnok felújítását nagy érdeklődés övezte

– Az elmúlt években ezt a fejlesztési projektünket övezte a legnagyobb érdeklődés, nem alaptalanul. Nem csupán azért, mert a vásárcsarnokot rengeteg itt élő látogatja, hanem azért is, mert az eredetileg egy évre tervezett munkálatok két és félig húzódtak. Vállalva a felelősséget, városvezetőként kötelességemnek érzem, hogy a piac rendkívül hosszúra nyúlt felújítási munkálataiért elnézést kérjek minden salgótarjáni lakostól – fogalmazott beszédében Fekete Zsolt. A polgármester hozzátette: – Örömmel mondhatom, hogy a korszerűsített piac és vásárcsarnok végre megnyithatja kapuit a vásárlók és az árusok előtt.

Az átadó ünnepségen a Nógrád Táncegyüttes táncosai is felléptek, akiket a Dűvő zenekar kísért. A vásárcsarnokba visszatérő vállalkozók, kistermelők, árusok pedig már javában a húsvétra készülnek. A napokban készült helyszíni „sonkariportunk” itt olvasható, a felújításról készült korábbi cikkeink pedig itt

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!