Ellenőrzés

2024.03.31. 16:33

Tűzvédelemből jeles: átment az ellenőrzésen az akkumulátorokat tároló salgótarjáni cég

Tűzvédelmi ellenőrzést tartott a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyén, annak során nem tapasztaltak semmilyen szabálytalanságot.

Gulyás Edina

Az Éltex Kft. salgótarjáni telephelye

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Tűzvédelmi hatósági ellenőrzést hajtott végre a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjáni Katasztrófavédelmi Kirendeltsége az Éltex Salgó úti telephelyén tavaly július 24-én, amely során nem tapasztaltak szabálytalanságot – derült ki a cég a minap portálunkhoz eljuttatott közleményéből. Hozzátették: a vállalat azzal a céllal vásárolta meg az egykori Acélárugyárat, hogy a szektorban Magyarország legnagyobb telephelyét hozhassa létre.

„A terület jelenleg még tartalmazza az elmúlt 100 év környezeti terheit, amelyeket első lépésként megszüntetünk, így élhető, tiszta környezetet teremtünk. A terület rendbetétele folyamatos, ahogy a veszélyes hulladékok összegyűjtése és elszállíttatása, valamint a veszélyes romok elbontása és az építési törmelékek rendezése is. A környezeti kármentesítési feladatokon kívül rengeteg olyan kötelezést kapunk, aminek cégünk mindig eleget tesz. Fontos célunk a környezetvédelem mellett, hogy a helyben élők munkalehetőségeit bővítsük. Ezt a jövőben is minden erőnkkel erősíteni fogjuk Salgótarján területén” – áll a közleményben.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre megerősítette, hogy az Éltex Kft. salgótarjáni telephelyén végzett ellenőrzés során nem tapasztaltak szabálytalanságot a tűzoltók, hatósági intézkedésre nem volt szükség.

Korábban portálunk is beszámolt arról, hogy az egykori acélgyár területén működő cég elektromos autók meghajtását szolgáló akkumulátorokat tárol. Tavaly több alkalommal is terepbejárást szerveztek, azzal a céllal, hogy a salgótarjániak megbizonyosodjanak arról: ez a tevékenység nem veszélyes a városban élők egészségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!