Tulipánszüret

2024.04.05. 11:53

Palócföldi tulipános várja a vendégeket Gyarmat határában, mutatjuk a részleteket!

Kezdődik a tulipán virágzás és szedés ideje. Színes programokkal és rengeteg virággal nyílik meg április 6-án, szombaton 10 órakor Palócföld Tulipánkertje Balassagyarmat határában.

Lukács Zsófia

Tavaly is sokan gyönyörködtek a színpompás virágokban

Fotó: Beküldött

Szombaton délelőtt Palócföld Tulipánkertje ünnepélyesen is megnyitja kapuit. Néptáncbemutató, versmondás, tulipán szedés és fotózkodás, valamint piknikezés is várja a látogatókat. Pintér Tivadar, Balassagyarmat Közösségéért-díjjal elismert vállalkozójának kertjében idén kétszer akkora területen gyönyörködhetünk a mintegy 30 ezer tulipánban. Hat éve nagy gonddal ülteti és gondozza a színpompás virágokat a Balassagyarmat melletti területen.

– Tavaly óriási érdeklődés övezte az egész szezont, idén szombattól mindennap reggel 8-tól este 8 óráig várjuk a látogatókat. Tekintsétek meg azt a rengeteg munkát, aminek a gyümölcse most érik be – mondta el portálunknak Pintér Tivadar.

Jövőre új állományt telepítenek

Arra is kitért, hogy jövőre teljesen új állományt ültetnek, még nagyobb területen, így idén lehetőség nyílik hagymával együtt vásárolni a tulipánokból. A kert megközelítéséről is hasznos információkat osztott meg.

–Balassagyarmatról Szügy felé haladva, a „Balassagyarmat vége” táblát elhagyva, 200 méter után kell balra fordulni, a napelemek előtt közvetlenül. Itt egy aszfaltozott bejárón áthaladva a földúton balra találjuk a kertet. Nagy, ezüst színű, nyitott kapu várja majd a látogatókat – ismertette Pintér Tivadar.

Hozzátette, hogy a nagy forgalom miatt az autóval érkezőket arra kéri, hogy a táblával jelölt parkolókat használják majd.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában