Építkezés

2024.04.05. 13:57

Vállalkozók közti vita miatt csúszhatott a tanuszoda átadása Rétságon

Bár az eredetileg kitűzött időpont szerint április 2-án adták volna át Rétságon a Dr. Katona Ernő Tanuszodát, technikai okok miatt még nem vehette birtokba a nagyközönség a létesítményt. A háttérben a hírek alapján elszámolási viták is állnak.

Hegedűs Henrik

Az egykori honvédségi laktanya korábbi sporttelepén, a Radnóti utca meghosszabbításban jelölte meg annak idején a leendő térségi tanuszoda helyét a rétsági önkormányzat. A munkálatok hosszú éveken keresztül különböző zökkenőkkel zajlottak, az építkezést több körülmény hátráltatta, de végül 2023 végére elkészült a létesítmény, azaz átadható állapotba került.

Portálunk március második felében értesült arról, hogy az elsőtől az utolsó forintig teljes körű állami finanszírozású beruházás kivitelezői mindennel elkészültek, megtörténtek a kötelező szakhatósági engedélyeztetések, a műszaki felülvizsgálati eljárások, és április másodikán felavathatják a tanuszodát. Ugyancsak ekkor munkatársunkat megkereste az egyik alvállalkozó cég képviselője, mondván elszámolási vitája támadt a fővállalkozóval, a megbízást határidőre teljesítette, az ezért járó tejes összeget azonban nem kapta meg. Hozzátette, mindenképpen szeretné a legbékésebb és legbarátságosabb eszközökkel elintézni az ügyet, de ha ez nem sikerül, akár tüntetésre is képes lesz a helyszínen, méghozzá az ünnepélyes átadás időpontjában. Akkor azt az ígéretet kaptuk, hamarosan jelentkezik a részletekkel, ezt azonban már nem tette meg az érintett cégvezető.

Megkerestük Mezőfi Zoltánt, Rétság polgármesterét, hogy erősítse meg értesüléseinket az április 2-ai nyitásról, mert semmiféle hivatalos meghívó nem érkezett hozzánk. A város önkormányzatának vezetője közölte, egyeztettek a beruházásért felelős Nemzeti Sportügynökség illetékeseivel, akikkel arra a közös megállapodásra jutottak, hogy technikai okok miatt elhalasztják az átadót, aminek új időpontja egyelőre bizonytalan. 

Tanítási időben nyitnak majd

Ezek közül a polgármester kiemelte, hogy április 2-án még tartott az iskolai szünet, és miután elsősorban a gyermekek úszásoktatása érdekében épült meg a létesítmény, sokkal szerencsésebb lenne, ha tanítási időben csobbanhatnának minél többen először az uszoda vizébe. A pénzügyi elszámolási vitákat azonban nem említette a csúszás indokai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában