Nool.hu podcast

2024.03.23. 16:05

Melyik vitaminból mennyit? – erre ad választ a táplálkozási tanácsadó (podcast)

Szervezetünk egészséges működését különféle vitaminok és nyomelemek segítségével támogathatjuk. Na de hogy melyik mire jó, vagy mekkora mennyiséget igényel belőle a szervezetünk, azt vajon tudjuk? Íme a szakember tanácsai.

Angyal Eszter

Tóth Bogitól megtudtuk, hogy melyik vitamin mire jó és mennyit érdemes bevinni belőle a szervezetünkbe

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Hírportálunk táplálkozási tanácsadójával, Tóth Boglárkával legutóbb épp egy hónappal ezelőtt beszélgettünk, akkori témánk a vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek szerepe volt a szervezetünk egészsége szempontjából. Míg akkor általánosságban esett szó arról, hogy miért van rendkívül fontos jelentősége ezeknek kortól és nemtől függetlenül minden ember számára, ezúttal részleteibe menően taglaltuk, hogy melyik vitamin és ásványi anyag mire jó, illetve hogy miből mennyire van szüksége a szervezetünknek.

Ez már csak azért is nagyon fontos kérdés, hiszen nagyon sokan szedünk különféle vitaminkészítményeket, de talán kevesebben vagyunk, akik pontosan tudjuk, hogy az adott táplálékkiegészítő mire hat. Sőt mi több, az adagolás egyénenként eltérő lehet, ráadásul a szakember azt vallja, érdemes a csepp formájú kivitelt választani ezekből (már amelyikből fellelhető), hiszen ezekkel sokkal pontosabban meg tudjuk határozni azt a mennyiséget, amit a mi testkilogrammunk, életkori sajátosságaink szerint igényel a szervezetünk.  

A Nógrád megyei származású biológus és táplálkozási tanácsadó, Tóth Boglárka minden olyan vitamin és nyomelem kapcsán részletes tájékoztatást adott ezúttal tehát, amit a leggyakrabban fogyasztunk. Hallgassák meg a vele készült beszélgetést:

Tóth Boglárkával készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találják:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában