Nool.hu podcast

2024.02.05. 13:49

Étterem kontra ételérzékenyek – sorra vettük az alapszabályokat a nógrádi szakértővel (podcast)

Mekkora rizikóval néznek szembe azok, akik valamilyen ételérzékenységük ellenére mégis étteremben étkeznek? Tóth Boglárka szerint megfontolt választással áthidalható a probléma.

Angyal Eszter

Tóth Bogival ezúttal arról beszélgettünk, hogy választhat-e egy ételérzékeny éttermi menüből

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Étteremben, vendéglőben enni a legtöbbeknek egyszerű, sőt, még valahol megnyugtató is, hiszen ilyenkor amellett, hogy bármilyen finomságot választhatott az étlapról, tudja az ember azt is, hogy nem neki kellett órákat a konyhában állni az előkészületek, a főzés, majd az étel elfogyasztását követően a mosogatás miatt. Mindazok számára viszont, akik valamilyen típusú ételérzékenységben, -intoleranciában, vagy -allergiában szenvednek, nem biztos, hogy felhőtlen lehet a nyugalom, ha az éttermet választják.

Olyan azonban mindenki életében előfordulhat, hogy nincs ideje otthon elkészíteni az aznapi főételét, vagy épp meghívják egy esemény apropóján étterembe. A legtöbb étlapon persze találhatók már olyan ételek, amik kis rizikóval fogyaszthatók bárki számára, ám a nem mentes profilú étkezdékben igen minimális ezekből a kínálat, a gyorsétkezdékről már nem is beszélve.

A salgótarjániak és a környéken élők szerencsés helyzetben vannak, hiszen év elején a megyeszékhely Kemerovó-lakótelepén található étterem megnyitotta teljesen mentes konyháját az ételérzékenyek számára, ahol a legkülönlegesebb ételekből is nyugodt szívvel válogathatnak már a vendégek, hiszen még a keresztszennyeződés-mentességre is kiemelt figyelmet fordítanak.

Az FM 99.3 MHz-en hallható Hír FM salgótarjáni frekvenciáján múlt pénteken a félig balassagyarmati, félig salgótarjáni kötődésű biológus-táplálkozási tanácsadóval, Tóth Boglárkával beszélgettünk a téma kapcsán:

Tóth Boglárkával készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találják:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!