2023.11.09. 19:58
Összetevők és E-számok útvesztőjében kalauzolt a nógrádi táplálkozási tanácsadó (podcast)
Tóth Boglárkával ezúttal az összetevők, e-számok, vegyszerezett ételek kapcsán beszélgettünk.
Tóth Boglárkával ezúttal az összetevők, adalékanyagok témakörében beszélgettünk
Forrás: Nool
Fotó: Szabó Péter
Mit együnk meg és mit ne? Mire kell odafigyelni? Biztos jó-e az, ami elvileg cukormentes vagy vegán? Ha a táplálkozásról esik szó, bizony megannyi kérdés felmerülhet bennünk, főként azokban, akik igyekeznek tudatosan megválogatni azt, hogy mit visznek be a szervezetükbe. Megtévesztő marketinghúzásokkal sokszor csábítanak minket "bűnös élvezetre", ám nem árt alaposan megnézni az adott élelmiszeren feltüntetett összetevők listáját, hogy kiderüljön, hogy pontosan miből is készült az adott termék.
Vannak közöttünk olyanok is, akik az E-számoktól ódzkodnak, igazság szerint azonban nem mindegyik adalékanyag annyira rémisztő, sőt mi több, bizonyosak közülük kifejezetten egészségesek. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a balassagyarmati születésű, de évekig Salgótarjánban élő biológust és táplálkozási tanácsadót, Tóth Boglárkát hívtuk ismét segítségül, hogy segítsen nekünk kiigazodni az összetevők és E-számok útvesztőjében:
Tóth Boglárkával készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találják:
Nool.hu podcast
- Olcsón, egészségesen, magyarosan! – a palóc séf látott el hasznos tanácsokkal (podcast)
- Bűncselekmény történt: a nógrádi rendőrök keresik a tettest (podcast)
- Ismét divatba jönnek az állatmintás ruhák – árulta el a nógrádi stylist (podcast)
- Tolvajok és tűzesetek – nem unatkoztak a rendőrök és a tűzoltók (podcast)
- Kékfény: akcióban a nógrádi rendőrök és a tűzoltók (podcast)