Nool.hu podcast

2023.11.09. 19:58

Összetevők és E-számok útvesztőjében kalauzolt a nógrádi táplálkozási tanácsadó (podcast)

Tóth Boglárkával ezúttal az összetevők, e-számok, vegyszerezett ételek kapcsán beszélgettünk.

Angyal Eszter

Tóth Boglárkával ezúttal az összetevők, adalékanyagok témakörében beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Mit együnk meg és mit ne? Mire kell odafigyelni? Biztos jó-e az, ami elvileg cukormentes vagy vegán? Ha a táplálkozásról esik szó, bizony megannyi kérdés felmerülhet bennünk, főként azokban, akik igyekeznek tudatosan megválogatni azt, hogy mit visznek be a szervezetükbe. Megtévesztő marketinghúzásokkal sokszor csábítanak minket "bűnös élvezetre", ám nem árt alaposan megnézni az adott élelmiszeren feltüntetett összetevők listáját, hogy kiderüljön, hogy pontosan miből is készült az adott termék.

Vannak közöttünk olyanok is, akik az E-számoktól ódzkodnak, igazság szerint azonban nem mindegyik adalékanyag annyira rémisztő, sőt mi több, bizonyosak közülük kifejezetten egészségesek. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a balassagyarmati születésű, de évekig Salgótarjánban élő biológust és táplálkozási tanácsadót, Tóth Boglárkát hívtuk ismét segítségül, hogy segítsen nekünk kiigazodni az összetevők és E-számok útvesztőjében:

Tóth Boglárkával készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találják:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában