Nool.hu podcast

2023.08.30. 13:58

Táplálkozásunk határozza meg az egészségünket – vallja a nógrádi szakember (podcast)

Tóth Boglárka feltette az életét arra, hogy segít eligazodni a helyes és egészségünk szempontjából megfelelő táplálkozás útvesztőjében. A táplálkozási tanácsadó csupán kíváncsiságának köszönhetően jutott el oda, hogy mostanra másoknak segít.

Angyal Eszter

Tóth Boglárka hosszú évek szakmai tapasztalata alapján, személyre szabottan segít a hozzá fordulóknak

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Táplálkozásunk számos dologra van kihatással, így ha például romlik az általános közérzetünk, enerválttá, túlságosan fáradékonnyá válunk, állandóan fáj a fejünk, nem megfelelően működik az emésztésünk, gyakran fáj a hasunk, bőrproblémák jelentkeznek, esetleg daganatos megbetegedések alakulnak ki a szervezetünkben, vagy épp nők esetén problémák adódnak a teherbeesés területén, akkor mindenképp érdemes arra is gondolni, hogy ezen a téren nem csinálunk jól valamit. 

Ha valaki, akkor Tóth Boglárka egészen biztosan jól tudja ezt, s már hét éve nap mint nap azért dolgozik, hogy segítsen a hozzá fordulóknak rendbe tenni a táplálkozással kapcsolatos problémáit, így utat nyitva egy sokkal egészségesebb élet felé. Az egészséges étkezés ugyanis nem pusztán a fogyni vágyók számára elengedhetetlen, épp ellenkezőleg, mindenkinek sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani rá, ha hosszú távon egészségesen és energiával telten szeretne élni.

A biológusként és táplálkozási tanácsadóként dolgozó szakember Balassagyarmaton született, 14 éves korától pedig hosszú éveken át Salgótarjánban élt. Biológusi diplomáját 2011-ben szerezte meg Egerben, az Eszterházy Károly Főiskolán, majd 2014-ben elvégezte a Semmelweis Orvostudományi Egyetemet is, ahol második diplomáját mint Táplálkozástudományi szakember vehette át, sőt, később további szakmai képzéseket is elvégzett. Tóth Boglárka pályakezdőként a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház laboratóriumában helyezkedett el, ahol öt éven át dolgozott biológusként, hét éve pedig felköltözött Budapestre, és azóta táplálkozási tanácsadóként végzi munkáját. 

Szakmai tudását több ezer ügyfele számos sikersztorija dicséri, s mint vallja, az elmúlt évek során megbizonyosodott róla, hogy egy betegségnek sok apja lehet, de minden betegség anyja a helytelen életmód, természetesen a táplálkozást, a stresszt, testmozgást és a lelki-mentális egészséget is beleértve. 

Hiszem, hogy a lelki-mentális és fizikális egészség bárki számára elérhető, ha ismeri a térképet Önmagához és a testéhez. Ugyan így hiszem, hogy minden állapotra létezik megfelelő diéta, hiszen a táplálkozás elképesztően nagy hatással van testi, értelmi és érzelmi területeinkre. Talán az orvostudomány is egyre inkább felismeri ennek fontosságát

– fogalmaz weboldalán Tóth Boglárka, akit megkértünk, hogy a Hír FM hallgatói és hírportálunk olvasói számára is segítsen utat találni az egészséges életmód, a megfelelő táplálkozás felé. Első beszélgetésünket az alábbiakban hallgathatják meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában