Nool.hu podcast

2024.02.23. 17:25

Vitaminok és ásványi anyagok szerepéről kérdeztük a nógrádi tanácsadót (podcast)

A vitaminoknak, ásványi anyagoknak, nyomelemeknek rendkívül fontos szerepe van a szervezetünk egészsége szempontjából. Tóth Boglárkát kérdeztük a legfontosabb tudnivalókról.

Angyal Eszter

Tóth Bogival a vitaminok és ásványi anyagok témakörét jártuk ezúttal körbe

Forrás: Nool

Fotó: Szabó Péter

Szervezetünk egészséges működéséhez elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyaggal, vitaminnal töltsük azt fel. Teljes értékű táplálkozás esetén ezek zöme már magával az étellel is bejut a szervezetünkbe, azonban ha valaki nem azt és nem abban a mennyiségben eszi, amire valójában a testének szüksége lenne, máris borul a rendszer és bizony elengedhetetlen, hogy más formában pótoljuk a vitamin- és ásványi anyag szükségletet.

Az egészséges élet tehát sok mindenen múlik, de szervezetünk egyik legfontosabb mozgatórugója kétségkívül az, hogy mivel tápláljuk. Hogy mi a különbség vitamin és ásványi anyag között, és melyek azok, amikre a legnagyobb szükségünk van egészségünk érdekében, arról mind-mind szó volt a napokban az FM 99.3 MHz-en, azaz a Hír FM salgótarjáni frekvenciáján, ahol a félig balassagyarmati, félig salgótarjáni kötődésű biológussal és táplálkozási tanácsadóval, Tóth Boglárkával beszélgettünk:

Tóth Boglárkával készült korábbi beszélgetéseinket az alábbiakban találják:

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában