Lelki kalendárium

2023.12.06. 09:17

Lelki kalendárium: merítsünk erőt a nógrádi csemeték őszinte és igaz mosolyából!

A gyermekek egyik kedvenc napjára virradtunk. Nyissuk hát ki mi is a lelki „kalendárium” hatodik kis üzenetét!

Veszelovszki Balázs

A mai reggelen sok kicsi gyermek szeme csillan fel az ablakba nézve, hiszen az oda kitett kis cipőkbe ajándékok érkeztek. A magyar hagyományok szerint a Mikulás az éjjel minden kisgyerek szobájába betért, ott szétnézett, megsimogatta, megáldotta őket, és a cipőkbe rejtette az ajándékát. A tiszta és az igaz gyermeklélek izgatottan várja, örömmel látja és hálával köszöni meg a Mikulásnak az ajándékokat. Öröm és boldogság a szülőknek látni a csillogó, boldogsággal teli gyermekarcokat ezen a napon. 

Szent Miklós, akinek emlékét és jótetteit őrzi a Mikulás alakja, számunkra is üzenetet hordoz. A szívből jövő igaz jó cselekedetek fontosságára hívják fel a figyelmünket. Add, Uram, hogy az adventi időben úgy tudjak jót tenni másoknak, hogy magamat háttérbe szorítom! Add, hogy számomra is példa legyen Szent Miklós alakja és én is erőt tudjak meríteni a gyermekek őszinte és igaz mosolyából!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában