Lelki kalendárium

2023.12.12. 08:00

Lelki kalendárium: a nógrádi hívők is összegyűlnek, hogy a sötétben fényt gyújtsanak

Kicsivel több mint tíz nap múlva elérkezik a szeretet ünnepe, megszületik a Megváltó. Fontos, hogy ne csak a házaink legyenek kidíszítve, hanem a szívünk is készen álljon a szentestére! Olvassuk hát ma is el azokat a gondolatokat, amelyekkel a lelkünket is táplálni tudjuk!

Veszelovszki Balázs

A templomokból kiszűrődő fények és dallamok azok lelkét is megérinthetik, akik nem járnak rendszeresen szentmisékre

Forrás: Nool

Fotó: Gerhát Karina

Az adventi időszak egyik legszebb egyházi eseménye a gyertyagyújtásokon túl kétségkívül a rorate szentmise. Az adventi hajnalokon összegyűlnek a hívők, hogy a sötétben fényt gyújtsanak, együtt várakozzanak, az adventi csendben harangszóval hívjanak a közös imádságra.

A templomokból kiszűrődő fények és dallamok azok lelkét is megérinthetik, akik nem járnak rendszeresen szentmisékre. Megható, ahogy templomainkban felcsendülnek az adventi várakozás szavai: „Ó, jöjj, ó, jöjj, Üdvözítő! Beteljesült már az idő! Törd át az ég zárt ajtaját, vár a világ sóvárgva Rád!” Vegyünk részt mi is roratén, hogy teljessé tehessük a várakozásunkat! Add, Uram, hogy megérintsen bennünket advent reggelén a te szavad és a közös imádság! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában