Figyelemfelhívás

2023.12.07. 14:09

Adventkor is első a biztonság! – hasznos tanácsokkal látnak el a nógrádi rendőrök

A Szécsényi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei a napokban a település két nagyobb üzletében is felhívták a vásárlók figyelmét az adventi időszakra jellemző bűncselekmények megelőzésére – közölte portálunkkal Buda Gábor, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nagy Orsolya

A rendőrkapitányság prevenciós szakemberei Szécsény egyik áruházában és egy ruházati üzletében tanácsadás keretében hívták fel a vásárlók figyelmét az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, valamint azok megelőzési lehetőségeire december elején.

Buda Gábor  portálunknak elmondta: az eseményen Ádám Linda rendőr főhadnagy, balesetmegelőzési titkár kiemelte, hogy az adventi készülődés okozta megnövekedett forgalomra tekintettel fontos a figyelmesebb és előzékenyebb közlekedés. Hozzátette: a gyalogosok részéről elengedhetetlen, hogy kellő figyelmet kapjon a láthatóságuk, amelyet leginkább a megfelelő színű ruházat és a fényvisszaverő eszközök viselésével érhetnek el. Mindezeken túlmenően tájékoztatta a lakosságot arról is, hogy a karácsonyi vásárokban vigyázzanak a gyermekekre, figyeljenek rájuk oda, hogy a tömegből ne szaladjanak ki az úttestre!

A szóvivő arra is kitért, hogy a bűnügyi osztály munkatársa, Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy megemlítette, hogy az adventi időszakban a bevásárlóközpontok és az üzletek környékén megnövekedett forgalomban a szokásosnál jobban kell vigyázni a táskákban, kabátzsebekben lévő értékekre! A bűnmegelőzési szakember hasznos tanácsokat fogalmazott meg a gépjármű feltörések és a trükkös lopások elkerülése, valamint megelőzése érdekében.

Buda Gábor kifejtette továbbá, hogy a tanácsadás után a megelőzési szakemberek ellátogattak a város frekventált helyeire és ott, illetve több iskolában is plakátokat helyeztek ki a Látni és látszani elnevezésű kampány keretén belül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában