Rendezvény

2023.12.12. 13:10

A veszélyeztetett rovarfajokról tart előadást a szakember a pásztói kollégiumban

Hagyományteremtő előadás-sorozatot indított a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegysége a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziummal együttműködve – olvasható a Facebookon.

Nagy Orsolya

Farkasalma lepke, a négy hazai pillangófaj egyike

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán archív

Mint arról a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága beszámolt, az előadások helyszíne a Tittel Pál Kollégium előadóterme, ahol december 13-án, szerdán 17 óra 30 perckor tartanak majd előadást Tájegységi esték-A Palócföld rovarvilága anno és napjainkban címmel.

Hozzátették: az elmúlt 20 év alatt 60 százalékkal csökkent a rovarok száma. A rovarfajok 41 százaléka vagy a kihalás szélén áll, vagy veszélyeztetettségi státuszukat tekintve veszélyeztetetté váltak. Az érdeklődők választ kaphatnak több kérdésre is, így például arra, hogy mik és kik a veszélyeztető tényezők, de arra is, hogy mit jelent az ízeltlábúak világában az idegenhonos fajok megjelenése. Ezen túlmenően szó esik majd arról, hogy lehet segíteni, hogy természetvédelmi sikereket érjenek el ezeknél az apró, de nélkülözhetetlen állatoknál. Az előadást Lantos István természetvédelmi őr tartja majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában