Természetvédelem

2023.11.12. 07:40

Tájegységi esték címmel indul előadássorozat Pásztón, terítéken a nagyragadozók

Hagyományteremtő előadássorozatot indít a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegysége a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziummal együttműködve.

Faragó Zoltán

Észak-Magyarországon az elmúlt években állandóvá vált az európai szürkefarkas

Forrás: Nool.hu

Fotó: Pexels illusztráció

Az előadások helyszíne a Tittel Pál Kollégium előadóterme lesz – tette közzé a közösségi oldalán a nemzeti park. www.bnpi.hu Az első előadás a Nagyragadozók jelenléte a nógrádi Palócföldön címet viseli, az előadó Papp Ferenc természetvédelmi őr, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegységének munkatársa lesz.

A rendezvény november 15-én,  szerdán lesz és 17.30 órakor kezdődik a Rákóczi út 5. szám alatt található Tittel Pál Kollégiumban. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: november 14-én délig lehet jelezni a szándékot a következő elérhetőségeken: [email protected], +36 30 710 7696.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság közleménye kifejti: a nagyragadozók természeti környezetünk kulcsfontosságú szereplői, amelyek az elmúlt években újra megjelentek hazánkban, szűkebb környezetünkben is. A farkas, a barnamedve és a hiúz is fokozottan védett faj. Az előadással szeretnének hiteles információkat adni e ragadozók szokásairól és tájékoztatni a résztvevőket arról, hogyan kerüljük el velük a közvetlen találkozást. Emellett az előadássorozat célja a Nógrádi Tájegység természetvédelmi értékeinek bemutatása is – írja a bejegyzés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában