Természetvédelmi érték

2023.11.14. 10:56

Előadássorozat keretében mutatják be a természetvédelmi értékeket Pásztón

Hagyományteremtő szándékkal indít előadássorozatot a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nógrádi Tájegysége a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziummal együttműködve. A program célja, hogy az érdeklődőknek bemutassa a természetvédelmi értékeket és hiteles tájékoztatást nyújtson azokkal kapcsolatban. Az első eladást szerdán tartják a gimnázium kollégiumában, ahol a nagyragadozók nógrádi jelenlétéről gyűjthetnek érdekes információkat a megjelentek.

Veres Edina

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (BNPI) Nógrádi Tájegysége a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégiummal indít előadássorozatot a természetvédelmi értékek minél szélesebb körben való bemutatása érdekében. Az oktatási intézmény Facebook-oldalán osztotta meg a tájékoztatást, amely szerint az első esemény november 15-én, szerdán 17 óra 30 perckor kezdődik majd. Az érdeklődők Papp Ferenc, a BNPI Nógrádi Tájegysége természetvédelmi őrének előadását hallgathatják majd meg, amely a Nagyragadozók jelenléte a nógrádi Palócföldön címet viseli. A programsorozatnak a Mikszáth Kálmán Gimnázium Tittel Pál Kollégiumának előadóterme ad majd otthont. 

A kezdeményezéssel kapcsolatban a BNPI arról számolt be a honlapján, hogy az előadások célja a nógrádi tájegységen megtalálható természetvédelmi értékek bemutatása, megismertetése és a hiteles tájékoztatás. A programok során lehetőséget kínálnak majd a felmerülő kérdések megválaszolására, illetve az információk hiányából adódó félelmek átbeszélésére.

A szerdai pásztói előadással kapcsolatban úgy fogalmaztak írásukban, hogy a nagyragadozók természeti környezetünk kulcsfontosságú szereplői, amelyek az elmúlt években újra megjelentek hazánkban, és szűkebb környezetünkben is.

„A farkas, az európai barnamedve és a hiúz mind fokozottan védett faj. Előadásunkkal szeretnénk hiteles információkat adni szokásaikról és tájékoztatni a jelenlévőket arról, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a velük való közvetlen találkozást és ne zavarjuk egymást” – olvasható a BNPI oldalán, ahol arra is felhívták a figyelmet, hogy az előadáson való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők november 14-ig, kedd délig jelezhetik a részvételi szándékukat Csákiné Dobos Laura oktatási referens elérhetőségein.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában