Top 10

2023.09.11. 06:50

Gyógycipőmaffia, hivatás, vesztegetés – ezeket olvastátok a legtöbben múlt héten

Összeválogattuk a hét legolvasottabb cikkeit nektek. Íme, ezek voltak az elmúlt 168 óra legfontosabb eseményei Nógrád vármegyében.

Nool.hu

Bűnjelek után kutatnak a nyomozók a bűnbanda lebukásakor

Forrás: police.hu

10. A nyomozási bíró letartóztatta azt a 30 éves Nógrád vármegyei férfit, aki anyját halálosan megfenyegette, testvérét pedig előbb ököllel megverte, majd meg is rugdosta a közelmúltban.

9. Negyven pályázó vállalkozás vehette át az Érték és Minőség Nagydíjat az Országházban minap, köztük a balassagyarmati Green-Goes Kft. is. A vállalat kiemelkedő pályázatával külön elismerésben is részesült.

8. A néha művésznőhöz kötődő anekdotákkal színesítették hétfő délután a Tolnay Klári-díj átadó ünnepséget Mohorán, a róla elnevezett emlékházban. A legszebb pillanatokat tekintsétek meg fotóinkon.

7. Ezt a nyolc kérdéses fejtörőt neked találták ki, ha otthon érzed magad a vármegyeszékhelyen.

6. Gombát keresni indult, de helyette múltunk egy darabjára lelt. Vajon hány salgótarjáni tud róla, hogy nem messze a városközponttól egy elhagyatott tárna bejáratát rejti az erdő? Vendel Lajos fotóriporterünk fotóin Salgótarján olyan pontjait örökítette meg, ahol talán sok helybeli még nem is járt.

5. A Régi Járművek Egri Egyesülete nem első alkalommal szervezi meg őszi túráját. Azonban a látványos, veterán járműveket felvonultató program útvonala először érinti szűkebb hazánkat.

4. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehettek át elismerő oklevelet azok a pásztói rendőrök, akik nem fogadták el a vesztegetésként felajánlott pénzt.

3. Elárasztják a programok szűkebb hazánkat az előttünk álló hétvégén. Bátonyterenyén a Városnapokon mulathatnak az érdeklődők, Somoskőújfaluban vigadalmat rendeznek, a gasztronómia szerelmeseit Vanyarcon Haluskafesztivál várja, míg Balassagyarmaton családi és civil expót tartanak.

2. Juhász Andrea napról napra magához ragadja az angliai Coventry tíz méter hosszú, emeletes buszainak irányítását, melyekkel a legkeskenyebb kanyarokban is tűpontosan manőverezik. A kishartyáni édesanya remekül helytáll e férfiak uralta szakmában, s tehetségével már kétségtelenül sikerült rácáfolnia a női sofőrökről keringő sztereotípiákra.

1. 140 rendőr, 17 helyszín, 40 lefoglalt elektronikai eszköz, több mint 5 terrabájtnyi kimentett adat. Ez a mérlege annak a rendőrségi akciónak, amit ismét a gyógyeszközökkel kapcsolatos visszaélések ügyében hajtott végre a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. Az ügynek nógrádi érintettjei is vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában