Programajánló

2023.09.08. 13:55

Sztárfellépők hada szórakoztatja a nógrádiakat a hétvégén

Elárasztják a programok szűkebb hazánkat az előttünk álló hétvégén. Bátonyterenyén a Városnapokon mulathatnak az érdeklődők, Somoskőújfaluban vigadalmat rendeznek, a gasztronómia szerelmeseit Vanyarcon Haluskafesztivál várja, míg Balassagyarmaton családi és civil expót tartanak.

Veres Edina

Az EDDA Bátonyterenyén lép fel szombaton

Forrás: Facebook / EDDA Művek

Fotó: Nemes Robert

Vidám gyerekműsorok hadával indítják az évet Balassagyarmaton

Évkezdő viháncolót tartanak Balassagyarmaton szeptember 8-án, pénteken, 14 órától. A Palóc Ligetben, a Terasz Színpadon az első program egy mesedramatizálás lesz, amely „A szomorú királykisasszony” címet viseli. Ezt követően zenés gyerektornán vehetnek részt a kicsik, akik Paprika Jancsi kalandjait is megtekinthetik egy bábelőadás formájában. A délután során táncház is vár a gyerekekre, majd Kovácsovics Fruzsina ad koncertet a fiatal közönségnek. Mindemellett a ligetben 14 és 18 óra között szabadtéri játékok hada is kikapcsolódási lehetőséget biztosít majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az Edda és a Follow the Flow is fellép

Neves előadók sora csábítja az érdeklődőket Bátonyterenyére, a szeptember 8-án és 9-én, azaz pénteken és szombaton zajló Városnapokra. Ahogy arról portálunk is beszámolt, idén a – már megszokott Városházat tér helyett – futballpálya mellett található salakos pálya várja majd a bulizni vágyókat. Az esemény pénteken 16 óra 30 perckor rajtol el a Helldiver zenekar koncertjével, három órával később hangzanak majd el a köszöntő beszédek. Ezt követően az Edda Művek lépnek a világot jelentő deszkákra, míg a nap zárásához Zoller Zsolt biztosítja a jó hangulatot zenéivel. Az esemény szombaton 14 órától robog tovább. A közönség előbb a Kisterenyei Palóc Népdalkör dalcsokrát hallgathatja meg, majd a Maconka Táncegyüttes mutatja be műsorát a megjelenteknek. Mindkét csoport esetében a BEB Zenekar gondoskodik a muzsikáról. A Flower Girls mazsorett csoport 15 órától kápráztatja el a résztvevőket, ezután pedig fény derül majd a Huai'an testvérvárosi rajzpályázat eredményeire is. A Végtelen Zenekar 16 óra 30 perckor ad koncertet, a nap sztárvendége, a Follow the Flow elnevezésű formáció pedig 20 órától robbantja fel a hangulatbombát a színpadon. Végül mielőtt az idei bátonyterenyei Városnapok bezárná kapuit a résztvevők előtt, számukra még 21 óra 30 perctől Dj Tailor B. pörgeti a jobbnál jobb zenéket.

Régi járművek találkoznak túrájuk során Kazáron és Mátranovákon

A régi járművek szerelmesei előbb Kazáron, majd Mátranovákon lelhetnek szívüknek kedves programra szeptember 9-én, szombaton. Ez előbbi település közösségi oldalán megosztott tájékoztatás szerint, a XXIII. Egri Régijármű Találkozó és Túra egyik állomásának helyszíne lesz a község. A tervek szerint az érdeklődők a kazári Tájház udvarán 10 óra 30 perctől két órán keresztül gyönyörködhetnek majd azokban a veterán négy- és kétkerekűekben, amelyek részt vesznek a Régi Járművek Egri Egyesülete által szervezett eseményen. A csodajárgányok innen meg sem állnak Mátranovkig. A túra harmadik állomásaként jelzett településen várhatóan 11 órakor tűnnek fel az első veterán autók és motorok a Strautmann Kft-nél. A cégtől a járgányok átgurulnak a helyi közművelődési központhoz, ott zajlik majd le a XII. Gulf Kupa is. Végül az utolsó mátranováki helyszínt a Jaj-rét jelenti, ahonnan az egri régijárművek folytatják túrájukat Mátraderecske felé.

A Dupla Kávé és a V-Tech ad koncertet

Falunapon mulathat Ipolyszög apraja-nagyja szeptember 9-én, szombaton a helyi szabadtéri színpadnál. Ahogy arról portálunk is beszámolt, az eseményt a polgármesteri köszöntő nyitja meg, majd a helyi óvodások mellett a Múzsarúzs Színjátszó Csoport és több hagyományőrző egyesület is műsorral kedveskedik a megjelenteknek. A színpadot 17 órától a Dupla Kávé és Köteles Cindy foglalja el, majd a falunapi programot bajor tánc is színesíti. Később a szervezők kihirdetik a süteménysütő verseny eredményeit, azt követőn pedig egy meglepetés produkció után a V-Tech gondoskodik a jó hangulatról. A falunapot egy szabadtéri bállal zárják. 

Muzsika tölti meg a szécsényi sétálóutcát a roma nap idején

Roma napot tartanak Szécsényben, a sétálóutcán szeptember 9-én, szombaton 15 órától. A programok 16 órakor kezdődnek Danó Roland elnöki köszöntőjével, fél órával később a Litkei Angyalkák Táncegyüttes bemutatóját tekinthetik meg az egybegyűltek. A Salgótarjáni fiúk zenés előadással készülnek a megjelenteknek 17 órától, őket követve Krisztofer és Lorenzo gondoskodik a jó hangulatról. Végül 20 óra 30 perctől Varga Norbert egyórás műsorral kedveskedik a közönségnek.

Somosi vigadalmon mulathatnak

Somosi Vigadalmon mulathatnak az érdeklődők Somoskőújfaluban szeptember 9-én, szombaton a helyi sportpályán és a kamionparkolóban. A főzőversenyre nevezett csapatok 8 órától kezdhetnek serénykedni az edények körül, hogy bizonyítsák a gasztronómiai jártasságukat. A nap során 10 órától Rally autók bemutatóját tekinthetik meg az érdeklődők a kamionparkolóban, míg 12 óra 30 perctől pedig folyamatos színpadi műsorok szórakoztatják majd a résztvevőket, akikre emellett megannyi kísérőprogram is vár a rendezvény helyszínén. Az önkormányzat épületében 12 és 15 óra között véradással segíthetnek bajba jutott embertársaikon a résztvevők, 14 órakor egyéni tekeverseny kezdődik, egy órával később pedig Vaspál Alex artista kápráztatja el a megjelenteket, akiknek arcára 17 óra 20 perctől Bruti csal majd mosolyt. Később Fehér Martin énekel majd a közönségnek, akik 20 órától a Kiskút Néptánccsoporttal zenés örömtáncon mulathatnak.

Fellépőkből nem lesz hiány a horpácsi falunapon

Huszonnegyedik alkalommal mulathatnak Horpácson falunapon a helyiek, illetve az eseményre látogató vendégek. A község közösségi oldalának tájékoztatása szerint, szeptember 9-n, szombaton a település szabadtéri színpadánál 15 órakor rajtolnak el a programok. Az érdeklődők például íjászkodhatnak majd a borsosberényi nomád íjászokkal, míg a kicsiket ugrálóvár, trambulin, ügyességi játékok várják. A színpadon 15 óra 30 perctől különböző zenés-táncos szórakoztató műsorok követik egymást, 20 órakor Royal Tibi lép színpadra. Ezt követően az érdeklődők egy tűztánc produkciót csodálhatnak meg 20 óra 40 perctől, majd kicsit később falunapi vigadalmon mulathatnak az egybegyűltek, amelyhez a ritmust Grenyó János szolgáltatja majd. A falunapot végül diszkó zárja, amely során a DJ Echo-X pörgeti majd a zenét.

Haluskafesztivál várja a gasztronómia szerelmeseit

„Halmokra” készül majd a haluska szeptember 9-én, szombaton Vanyarcon. Az esemény 11 órakor vendégvárással és haluskafőzés elindulásával kezdődik. Miután délben elhangzottak a köszöntők jó ebédhez szól majd a nóta a Kóborzengő zenekarnak köszönhetően. A vállalkozó szelleműek 12 óra 45 perctől haluskaevő versenyben mérhetik össze „gyomorkapacitásukat”, majd 13 óra 30 perctől zenés gyermekműsorral kedveskednek a szervezők a legkisebb látogatóknak. Ezt követően a vanyarci Haluskafesztiválon folklór műsorok sora szórakoztatja majd az egybegyűlteket, míg a főzőverseny eredményeire 17 órakor derül majd fény. A programot végül a Dűvő Zenekar műsora zárja a Csíki család portáján.

Színes programokkal ünneplik a tavat a bánkiak

A bánki lakosok közösen ünnepelhetik szeptember 9-én, szombaton annak a 25 éves jubileumát, hogy a falu tulajdonába került a Bánki-tó. A Miénk a tó nevű esemény délben tárja ki kapuit az érdeklődő családok előtt. A kicsikre 16 óráig izgalmas játékok várnak, a nagyobbak pedig sárkányhajózáshoz csatlakozhatnak. Az iskolás gyerekek 14 órától élményfestésben vehetnek részt a Víziszínpadon, ahol a megjelentek 16 órakor a polgármesteri köszöntő után finomságokkal és táncházzal tarkított vigasságon mulathatnak.

Interaktív beszélgetésre is lehetőség nyílik

Családi és civil expót szerveznek Balassagyarmaton szeptember 9-én, szombaton. Ahogy arról portálunk beszámolt, a programot a 9 óra 30 perckor kezdődő megnyitó után szakmai, családi és gyermekprogramok színesítik. A Civilekkel – Vármegye határokon túl című projektet Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány elnöke, illetve az esemény szervezője mutatja majd be a megjelenteknek. Ezután több témát érintően vitaindító előadások kezdődnek. Az előadókkal, kiállítókkal, lakossággal lehetőség nyílik egy interaktív beszélgetésre is. Vigyinsznki Máté koncertjének első dallamai 12 óra 30 perckor csendülnek fel, míg egy órával később egy 90 perces kerékpártúra indul az Ipoly Túrarendszer Egyesülettel. Természetesen napközben megannyi kulturális és családi program kínál kikapcsolódási lehetőséget az esemény látogatóinak.

Jótékonysági versenyen rohamozzák meg a salgótarjáni akadályokat futók 

Hatodik alkalommal rendezik meg Salgótarjánban a SalGO jótékonysági akadályfutó versenyt szeptember 9-én, szombaton. A Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület Palóc Roham extrém akadályfutó szakosztálya az általuk szervezett viadallal minden évben egy csoportot támogat. Idén a kedvezményezett szervezet a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány lesz, a gyűjtés célja nem más, mint hogy a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház gyermekosztályán egy éven át a bohócdoktorok is vizitet tartsanak. Ahogy arról a Nool.hu is beszámolt már, a szervezők a tóstrandi versenyközpontba mintegy háromszáz embert várnak, akik a színes kísérőprogramok közül is válogathatnak majd. A verseny útvonala ezúttal is érinti majd a nógrádi megyeszékhely természeti adottságait.

Több településen felvonulással ünneplik a szüretet

Elkezdődött szűkebb hazánkban a szüreti mulatságok sora. Pásztón szeptember 9-én, szombaton 18. alkalommal tartják meg a Szőlő- és Bor Ünnepet, míg a szüreti felvonulás 37. évfordulójához érkezett el idén. A programoknak a polgármesteri hivatal előtti tér ad otthont, a szüreti felvonulás 14 óra 30 perckor indul el, majd 16 órakor Farkas Attila polgármester köszönti a megjelenteket. Ezután színes műsorok szórakoztatják majd a közönséget, akik 19 órától az Edda Tribute Show-t tekinthetik meg, 21 óra 30 perctől pedig hajnalig tartó utcabálon mulathatnak majd. Felsőpetényben szintén szombaton, 10 órakor indul a felvonulás, azt követően 13 órától műsorok, 20 órától pedig bál színesíti a napot. 

Romhányban szombaton 15 órakor indul a felvonulás, amely ideje alatt az élőzenét Lenkó Péter és zenekara biztosítja. A község közösségi oldalának tájékoztatása szerint a jó hangulatról a Palóc Néptáncegyüttes és a Dalárda tagjai gondoskodnak, majd a felvonulást követően a Művelődési Házban folytatódik a program, amelyet a 18 órakor kezdődő bál zár majd. Alsópetényben a szüreti felvonulás 13 órakor indul, míg Csesztvén, ahol egy egész nap forog majd a szőlő betakarítása körül, 14 óra 30 perckor indulnak a felvonulók.

Radics Gigi is hazalátogat

Az elszármazottakat is visszavárják Endrefalván, ahol szeptember 10-én, vasárnap a templom búcsúja után vendégségi rendezvényt tartanak. A községben 11 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Kisboldogasszony templomban, majd a program a sportpályán 13 órától közös ebéddel folytatódik, ahol mindenkit egy tányér gulyással vendégelnek meg. A színpad 15 órától megtelik élettel: 15 órától egy bűvészműsort tekinthetnek meg a résztvevők, míg egy órával később a Crazy Dance Retro Mix-re mulathatnak. Marvel szuperhősök foglalják el a világot jelentő deszkákat 17 órától. Az eseményre hazalátogat a település szülötte, Radics Gigi énekesnő is, aki 18 órától ad koncertet zenekarával a közönségnek. A falunap zárásaként 19-22 óra között bálon mulathatnak a helyiek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában