Letartóztatás

2023.09.05. 10:26

Halálosan megfenyegette édesanyját és testvérét is megverte a nógrádi férfi

A nyomozási bíró letartóztatta azt a 30 éves Nógrád vármegyei férfit, aki anyját halálosan megfenyegette, testvérét pedig előbb ököllel megverte, majd meg is rugdosta a közelmúltban.

Nool.hu

Egy 30 éves Nógrád vármegyei férfi július 2-án édesanyját telefonos üzenetekben azzal fenyegette meg, hogy megöli és felrobbantja a házát. Este el is ment édesanyja otthonához és ököl nagyságú kövekkel megdobálta a garázs ajtaját, majd a ház előtt több alkalommal ököllel megütötte, valamint két alkalommal bele is rúgott a testvérébe – derült ki a Nógrád Vármegyei Főügyészség hírportálunknak megküldött friss közleményéből.

Hozzátették, a férfi ellen zaklatás, garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást, melyben édesanyja és testvére védelme érdekében elrendelték a tőlük való távoltartását is. Ennek ellenére a férfi pár nappal később, július 7-én este részegen megjelent testvérénél, hogy pénzt kérjen tőle, ám mivel az nem adott neki, így fogta magát és bement a nyári konyhába, majd lefeküdt aludni. Néhány napja, augusztus 29-én dél körül – ugyancsak ittasan – édesanyja házához ment, ahol először át akart mászni a kerítésen, de ez nem jött neki össze, így aztán a garázsajtón keresztül próbált meg bejutni az ingatlanba. Ez a terve is kudarcba fulladt, nem jutott be, így végül részegen elaludt a garázs előtt a földön.

– Mivel a férfi a távoltartás szabályait ismételten szándékosan megszegte és annak további megszegése várható, ezért a nyomozó hatóság őrizetbe vette, a Salgótarjáni Járási Ügyészség pedig indítványozta a letartóztatását, amit a nyomozási bíró a bűnismétlés megakadályozása érdekében egy hónapra el is rendelt – tájékoztatta hírportálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában