Túra

2023.09.08. 14:05

Száznál is több veterán jármű gördül végig a nógrádi településeken

A Régi Járművek Egri Egyesülete nem első alkalommal szervezi meg őszi túráját. Azonban a látványos, veterán járműveket felvonultató program útvonala először érinti szűkebb hazánkat.

Gulyás Edina

Az érdeklődők sok veterán járműveket csodálhatták meg az eseményen

Forrás: MW

Fotó: B. Á.

A Régi Járművek Egri Egyesülete összefogja a környék, Heves és Nógrád vármegye veterán járművekért rajongó lakóit, sőt az egyesület programjait hazánk számos pontjáról látogatják. Ezen alkalmakon nem csak motorok és személyautók, hanem régi traktorok, teherautók és buszok is felvonulnak. A szeptember 9-én, szombaton Felsőtárkányból induló túrán 107 autó és közel 30 motor indul útnak, hogy több település érintésével estére ugyanide térjenek vissza. 

– A program első alkalommal érinti Nógrád megyét is, annak résztvevői Kazáron, a tájház udvarán 10.30 és 12.30 óra között, Mátranovákon pedig 11 és 14.30 óra között állnak meg. Utóbbi faluban az Alstom parkolójában, a művelődési ház környékén és a Jaj-rétnek nevezett falurészen is megcsodálhatják az érdeklődők a veterán járműveket – számolt be portálunknak Nádasdi Péter a túra mátranováki projektmenedzsere. – Elsősorban azonban nem csak arról szól a rendezvény, hogy a kíváncsi látogatók régi autókat és motorokat láthassanak. A túrán résztvevők megismerkedhetnek azokkal a településekkel, ahol megállnak sőt, akinek kedve van minden állomáson egy feladatsort is megoldhat, ami az adott községre vonatkozó kérdéseket tartalmaz. 

Mint mondta, másnap, szeptember 10-én, vasárnap Egerben a Dobó téren járműkiállítás zárja a programot, annak keretében pedig kihirdetik a feladatok megoldásában legjobbnak bizonyulókat is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában