Hivatás

2023.09.05. 15:08

Ellenálltak a vesztegetésnek – elismerték a pásztói rendőrök elhivatottságát

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetőjétől vehettek át elismerő oklevelet azok a pásztói rendőrök, akik nem fogadták el a vesztegetésként felajánlott pénzt.

Nool.hu

50 ezer forinttal akarták megvesztegetni a rendőröket, most elismerték a munkájukat

Forrás: police.hu

A police.hu-n közzétett tájékoztatás szerint a Pásztói Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai, Balogh Dávid rendőr zászlós, körzeti megbízott és Danyi Kevin rendőr őrmester, járőr szeptember 4-én éjszakai közterületi járőrszolgálat ellátásuk során, Szarvasgedén ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, amelyet egy 43 éves ecsegi lakos vezetett. 

A rendőrök a nyilvántartások ellenőrzése során megállapították, hogy a férfi vezetői engedélyét egy korábbi ittas járművezetés miatt visszavonták, így a járművét az ellenőrzéskor engedély nélkül vezette. Itt még nem fejeződött be a történet. Az ecsegi lakos - az alkoholszondás vizsgálat eredménye szerint - nem tanult korábbi hibájából, és a vezetés előtt ismételten szeszesitalt fogyasztott, ami miatt az egyenruhások a helyszínen elfogták és megkezdték előállítását a Pásztó Rendőrkapitányságra.

"Oldjuk meg okosba"

A férfi az intézkedés közben közölte, hogy a helyzetet oldják meg "okosba", ezért felajánl nekik 50 ezer forint készpénzt elengedése esetére. A járőr visszautasította a jogtalan előnyt és az intézkedés alá vont személlyel folytatott beszélgetést a nála lévő szolgálati mobil készülékkel rögzíttette, majd jelentette szolgálati előljáróinak.

A Pásztói rendőrkapitányág az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vett férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség pedig hivatali vesztegetés bűntett elkövetése miatt folytat eljárás.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány és Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2023. szeptember 5-én a szakszerű, példaértékű intézkedése és eredményes szakmai munkája elismeréseként oklevélben részesítette az intézkedő járőröket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában