Nool.hu podcast

2023.09.03. 06:55

Gerinctornát mindenkinek! – íme a tarjáni edző tanácsai fiataloknak és időseknek (podcast)

Testünk támasza a gerincünk, fontos tehát, hogy odafigyeljünk az egészségére – kortól, nemtől függetlenül. Szeles Enikő vallja, hogy mind a fiataloknak, mind a fizikai vagy szellemi munkát végzőknek, mind pedig az idősebb korosztálynak fontos lenne a rendszeres mozgás a gerinc megfelelő működésének érdekében.

Angyal Eszter

Szeles Enikő mindenkit arra biztat, hogy mielőbb kezdjen el mozogni gerincének egészsége érdekében

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Gerincünk amellett, hogy gondoskodik a megfelelő testtartásunkról, védőburka a gerincvelőnek és a kiegyensúlyozott mozgásunkért is felel. Fontos tehát odafigyelni rá, hisz már csekély elváltozása is jelentősen ronthatja az életminőségünket. Egész nap az iskolapadban ülő, majd a füzetek, könyvek, laptopok, tabletek, mobiltelefonok fölött görnyedő fiatalok, a fizikai, vagy éppen szellemi munkát végző felnőttek, és a már nyugodtabb, nyugdíjas éveiket töltők számára is elengedhetetlen, hogy a gerincük megfelelően működjön. 

A gerinctréningre mindenkinek szüksége van!

– vallja Szeles Enikő, aki funkcionális edzőként és mozgásterepeutaként töltött, több mint 10 évnyi szakmai tapasztalatának birtokában segít a hozzá fordulóknak. A salgótarjáni Eddzeniway vezetője szerint a rendszeres és megfelelő mozgással igenis megelőzhető, hogy valakinek olyan súlyos gerincbetegségei legyenek, amelyen már csak az injekciók, gyógyszerek, illetve a különféle orvosi beavatkozások segítenek. Gerincünk problémáiról, valamint azok kiküszöbölésének a módszereiről beszélgettünk Enikővel a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában.

Az egészséges életmód kapcsán Szeles Enikővel készült további tartalmainkat az alábbiakban találod:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában