Nool.hu podcast

2023.08.07. 19:50

Babával a pocakodban se mondj le a sportról! – a salgótarjáni edző elárulja a titkot (podcast)

Az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás a babavárás, majd a gyermek megszületését követően is nagyon fontos mind a mama, mint pedig a baba szempontjából. A mozgás „hogyanja” viszont korántsem mindegy, nagyon fontos, hogy szakembertől kérjünk ehhez segítséget!

Angyal Eszter

Szeles Enikő (képünkön bal oldalt) azt vallja, hogy számos jótékony hatása van, ha kismamaként is mozgunk, ugyanakkor elengedhetetlen, hogy minden esetben szakemberre bízzuk magunkat

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A kismamáknak a várandósság ideje alatt, majd a gyermekük megszületését követően is javasolt rendszeresen mozogni – természetesen amennyiben azt az egészségügyi állapotuk lehetővé teszi. Szeles Enikő, a salgótarjáni Eddzeniway vezetője hosszú éves edzői és mozgásterapeutai szakmai tapasztalatainak, valamint pre- és posztnatál tréneri végzettségének birtokában állítja, hogy ezek a fajta edzésformák kifejezetten jót tesznek mind a terhesség, mind a szülés, mind pedig a szülés utáni regenerálódás szempontjából. 

A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában sorra vettük mind a pre-, mind pedig a posztnatális tréning célját és lényegét:

Szeles Enikővel korábban arról beszélgettünk, miért fontos, hogy strandforma helyett életformára törekedjünk. A divatdiéták ugyanis bár gyors hatással ámítják a tapasztalatlan fogyni vágyókat, de ezekkel sok esetben többet ártunk a testünknek és az egészségünknek, mint amennyit használnak:

A korábban az év edzőjének is megválasztott Enikőtől azt is megtudtuk, hogyan motiválhatjuk a gyermekeket a sportolásra. Kiderült például, hogy mikor érdemes elkezdeni, illetve az is, mik a legjobb taktikák minderre szülőként:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában