Hírösszefoglaló

2023.09.07. 21:43

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023. szeptember 7.

Szeptember 7-én is számos témáról számoltunk be olvasóinknak hírportálunkon, ezek közül is csokorba szedtük a csütörtöki nap salgótarjáni vonatkozású híreit!

Nool.hu

Egyre több nógrádi háziasszony készít télire fermentált zöldségeket

Az ősz kezdetén sokan készülnek fel a télre és raknak el különféle savanyúságokat Nógrád-szerte. A legtöbben azonban tartósítószert használnak, amely nem túl egészséges. Van ugyanakkor egy módszer, a fermentálás, amely tartósítószermentes. Kovács Hetti salgótarjáni természetgyógyász és életmód tanácsadó elmondta portálunknak, hogy ez egy otthon is könnyen elkészíthető eljárás, amelyhez csak zöldség, só és víz kell:

Premier előtt vetítik Salgótarjánban a roma pár életéről szóló filmet

Oláh Katának, az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar dokumentumfilm-rendezőjének új filmje, a Keskeny út a boldogsághoz olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a 25. Thesszaloniki Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon idén kiérdemelte a szakmai zsűri különdíját. A film két salgótarjáni roma fiatal, Váradi Lénárd és Gagyi Gergő életéről szól, akik egy párt alkotva vették fel a harcot a nehézségek ellen. A fiatalok ötletén alapuló filmet a salgótarjáni közönség most premier előtt ingyenesen megtekintheti szeptember 10-én, vasárnap, 16 órától az Apolló moziban. A vetítést követően az alkotók és a szereplők koccintásra és beszélgetésre is várják az érdeklődőket.

Karbantartási munkák miatt több salgótarjáni utcában nem lesz áram

Áramszünetre kell számítani szeptember 21-én, csütörtökön a megyeszékhely több pontján. Ma megjelent cikkünkre kattintva tájékozódhatnak róla, hogy pontosan melyik utcákban kell áramkimaradásra számítani:

Salgótarján ismeretlen szegletei – ki járt már ezeken a helyeken?

Gombát keresni indult, de helyette múltunk egy darabjára lelt. Vajon hány salgótarjáni tud róla, hogy nem messze a városközponttól egy elhagyatott tárna bejáratát rejti az erdő? Vendel Lajos fotóriporterünk fotóin Salgótarján olyan pontjait örökítette meg, ahol talán sok helybeli még nem is járt.

Budapest legjobb tortájává választhatják a tarjáni cukrászda finomságát

Egy különleges tortapályázatra nyújtotta be finomságát a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászda és Pékség cukrásza, Somogyi Liza. Ötletével a döntőbe jutott, így esélyessé vált arra, hogy elnyerje Budapest legjobb tortája címet.

Több salgótarjánival találkozhattunk az Atlétikai Világbajnokságon

A közelmúltban véget ért a budapesti atlétikai világbajnokság, a Föld harmadik legnagyobb sportrendezvényén pedig a sok remek versenyző között három salgótarjáni kötődésű sportemberrel is találkozhattunk. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a vébé után megszólaltattuk Kovács-Garami Katalin maratonfutót, Venyercsán Bence gyaloglót és Angyal Jánost, aki éremátadásban volt érdekelt az atlétika legnagyobb rendezvényén:

Ott segít, ahol tud – elismerték a salgótarjáni szerparancsnok áldozatos munkáját

Tűzoltósági tanácsosi címet vehetett át a közelmúltban Stuller Tamás tűzoltó törzszászlós, a Salgótarjáni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka, aki több mint húsz éve dolgozik szívvel-lélekkel tűzoltóként. A törzszászlóssal készült interjúnkat az alábbi cikkünkre kattintva olvashatják el:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában