Filmvetítés

2023.09.07. 09:30

Premier előtt vetítik Salgótarjánban a roma pár életéről szóló filmet

Nool.hu

Gagyi Gergő és Váradi Lénárd élete a képernyőn is megelevenedik

Forrás: Beküldött

Oláh Katának, az utóbbi évek egyik legsikeresebb magyar dokumentumfilm-rendezőjének új filmje, a Keskeny út a boldogsághoz olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a 25. Thesszaloniki Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon idén kiérdemelte a szakmai zsűri különdíját. Az alkotást több nemzetközi fesztiválon is bemutathatja. A film két salgótarjáni roma fiatal, Váradi Lénárd és Gagyi Gergő életéről szól, akik egy párt alkotva vették fel a harcot a nehézségek ellen. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: Lénárd 16 éves volt, amikor évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy musicalfilmet ír az életéről, a szerelemért vívott küzdelemről. Erre az álomra figyelt fel Oláh Kata filmproducer, aki a fiatalok történetét meghallgatva felkarolta az ötletet, s felajánlotta segítségét egy filmpályázat benyújtásához. A tapasztalt szakember ötlete volt az is, hogy Lénárd filmjének készítési folyamatairól egy dokumentumfilmet készítsenek. 

A fiatalok ötletén alapuló filmet a salgótarjáni közönség most premier előtt ingyenesen megtekintheti szeptember 10-én, vasárnap, 16 órától az Apolló moziban. A vetítést követően az alkotók és a szereplők koccintásra és beszélgetésre is várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában