TOP10

2023.08.07. 06:55

Leander, belvárosi balhé és balesetek – ez történt Nógrádban az előző héten

Összegyűjtöttük a legfontosabb híreket.

Nool.hu

A leander Nógrádban is az egyik legkedveltebb dézsás dísznövény, amelynek ültetése és gondozása nagy odafigyelést igényel. Marczinek András salgótarjáni kertész elárulja a tuti praktikákat.

Munkatársunk épp Szécsényben járt, amikor több rendőrautóra lett figyelmes. A szemtanúk szerint egy bandát lopáson értek az egyik városi üzletben, ebből kerekedett balhé.

Baleset történt hétfő este a megyeszékhelyen, egy biciklis meg is sérült.

A nógrádi megyeszékhelyen élőknek szerény lehetőségeik vannak Salgótarjánban a vizes felfrissülésre. Erről egyik helyi olvasónk sem vélekedik másképp, sőt cikkünkre reagáló levelét úgy kezdte: Bátran mondom, van még lejjebb!

Csaknem egy hónapon át zárva volt a salgótarjáni McDonald's, augusztus első hete azonban kellemes meglepetéssel szolgált a környékbeli rajongóknak: a felújítás befejeződött, ismét fogad vendégeket a gyorsétterem.

Beatre már csak nagyon nehezen lehet ráismerni, olyannyira megváltozott.

Egy friss ingatlanelemzés szerint Nógrád vármegyében a lakásállomány a 89 ezres szinten stagnált, míg a használt lakóingatlanok átlagos négyzetméterára 5 év alatt 171 százalékkal 241 ezer forintra nőtt.

Felborult egy személyautó Rétság és Érsekvadkert között vasárnap délután. Rendőri irányítás mellett halad a forgalom.

Ritka hivatás a településőré: Nógrádban ismereteink szerint egyetlen ilyen önkormányzati alkalmazott dolgozik, Szügyben. Jantos Tibor nem csak a község bel-, hanem a külterületeit is vigyázza, merthogy ő egyben a mezőőr is. Utóbbi sem egy gyakori munkakör, ma már legfeljebb két-három kollégája, ha akad szerte a vármegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában