Strandhelyzet

2023.08.04. 14:16

Bátran mondom, van még lejjebb! – olvasói levél a tarjáni strandról

Mint arról beszámoltunk: a nógrádi megyeszékhelyen élőknek szerény lehetőségeik vannak Salgótarjánban a vizes felfrissülésre. Erről egyik helyi olvasónk sem vélekedik másképp, sőt cikkünkre reagáló levelét úgy kezdte: Bátran mondom, van még lejjebb!

Nool.hu

Portálunk a közelmúltban több nógrádit is megkérdezett arról, mit gondolnak a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. működtette városi strandról. A nyilatkozók összességében egyetértettek abban, hogy bár a belépőjegy olcsó ugyan, de nagyon kicsi, elavult és kevés szolgáltatást nyújt a helyszín. Leszögezték, hogy utóbbi okok miatt inkább nem járnak strandra, vagy más településeken – többnyire Egerben vagy Bükkszéken – keresik a hűsölés lehetőségét.

Olvasónk e cikkünkre reagálva megosztotta velünk további észrevételeit és véleményét a strandról, amit az alábbiakban közlünk:

Tisztelt Szerkesztőség!

Évtizedek óta járunk a salgótarjáni strandra és bátran mondom, van még lejjebb.  Tavaly "beach"-et hoztak létre a zöld területen, amit senki nem használ, ellenben az árnyékot adó növényeket emiatt megszüntették. Üvölt a recsegő hangszóró, amit a dolgozók tájékoztatása szerint nem lehet (nem szabad) kikapcsolni. Az idén már "nagyon okosan" az egyik hangszóró a gyerekmedence irányába, a szintén teljesen fölöslegesen kialakított játszótér felé sugározza a zajt. Miért kötelező ezt hallgatni a strand zsivaja és a természet hangjai helyett?

A játszóteret folyamatosan tűzi a nap, szülő és gyerek legyen az, aki ezt kibírja a hőségben. Ha már telepítették, miért nem a gyerekmedence keleti részéhez? (Az árnyékos) A gyerekmedencében több a felnőtt mint a gyerek, senki nem felügyeli a területet. Fekszenek a kicsiknek kialakított részben, mint a rozmárok. A strandon a meleg napokon sokan voltak, és minden alkalommal találkoztunk kirívóan viselkedő transzvesztitákkal és egyéb integrálódni nem akaró alakokkal. Sajnálatos, hogy sok idősebb salgótarjáni lakosnak, akik a nyári szünetben a rájuk bízott unokákkal a melegben kénytelenek ide jönni, ezzel kell szembesülni. 

 Az úszómestert nem lehet beazonosítani. Miért nem kap egy feliratos pólót? A medencébe a zsúfoltság esetén ugrálókra senki nem szól! Ez vonatkozik a gyerekmedencére is, ahol senki nem felügyel semmire. A wc gyalázatos. A közlekedésre kialakított részen a beton járólapok kiállnak több helyen. Balesetveszélyesek felnőttnek, gyereknek. 

 Sajnos a zuhanyzókból csak meleg víz jön, amit sokan akár 30 percig folyatnak magukra, vagy egyszerűen nem zárják el. A medencénél tartózkodó, (feltételezésünk szerint "REMEK") dolgozó erre sem figyel. Többször mi zártuk el, mikor láttuk, hogy nincs alatta senki. Arról már nem is szólva,  jó volna hideg vízzel zuhanyozni felfrissülésképpen, amikor a medencét képtelenség használni a zsúfoltság miatt. Még olyan helyeken sem jön kizárólag meleg víz a zuhanyból, ahol termálvizes a strand. Gazdag ez a város nagyon. Miért nem lehet egy nyomógombos csapot felszerelni, ami kb. 20 másodperc után leállítja a vizet? 

Okos város, buta zuhany. Az tetszik, hogy próbálják szépíteni. Például tavaly vagy tíz cserepes fenyőfával zárták le a régi medencéhez az utat. Természetesen senki nem locsolta. Kiszáradt az összes. Valószínűleg az Önök ottjártakor azért lehettek kevesen, mert a fentieket tapasztalva sokan inkább valóban más strandokra mentek. Mi is.

Ezen a nyáron minimum hatszor voltunk, és amiket leírtam a valóságot tükrözi és nem egyedi vélemény. A viszonyokról  nem a dolgozók (kb. 3-4 nő napközben) tehetnek. Siralmas és elkeserítő! Ez a strandhelyzet is beleillik az élhetetlen város kategóriába.

Név és cím a szerkesztőségben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában