Vélemények

2023.08.01. 17:26

A helyi strand helyett inkább Egerben vagy Bükkszéken csobbannak a tarjániak

A nyár második felében járunk, tombol a kánikula, a nógrádi megyeszékhelyen élőknek azonban szerény lehetőségeik vannak helyben a vizes felfrissülésre. A megkérdezettek szerint a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. működtette strand olcsó ugyan, de nagyon kicsi, elavult, kevés szolgáltatást nyújt, ezért inkább nem járnak strandra, vagy más településeken keresik a hűsölés lehetőségét.

Gubányi Patrik

A természeti környezet gyönyörű, a strand sokak szerint kiábrándító. Az üzemeltető REMEK fotóján is látszik: a legnagyobb kánikulában is kihalt a létesítmény.

Forrás: a REMEK Facebook-oldala

Tikkasztó hőség, közel 36 Celsius-fok volt a salgótarjáni belvárosban, amikor útra keltünk, hogy helyi lakosokat kérdezzünk meg strandolási szokásaikról. Nehéz volt szóra bírni a járókelőket, ugyanis kérdésünkre, hogy járnak-e a város északi felében, a Beszterce-lakótelep szomszédságában található egy medencés strandra, sokan csak legyintettek, kinevették vagy válaszra sem méltatták a felvetést.

Hiányzik a pancsoló, a csúszda

Aztán mégis ránk mosolygott a szerencse: egy fiatal anyuka hajlandó volt megosztani véleményét olvasóinkkal. Mint mondta, legkisebb gyermeke még csak 1 éves, vele nem jártak még strandon, de a nagyobb csemetével is inkább elutaznak Salgótarjánból, ha fürdőzni szeretnének.

– Itt hiányzik a kicsiknek egy megfelelő pancsoló, a nagyobbaknak a csúszda. Egy igazi úszómedence sincs – sorolta az észrevételeit.

„Sosem volt egy Hajdúszoboszló”

Kicsit arrébb egy középkorú férfivel találkoztunk, aki úgy fogalmazott: semmilyen szinten nem használják a családjával a strandfürdőt. 

– Nyolcvan százalékban kivágták a fákat, pedig a strandra nem csak azért megyünk, hogy napozzunk. Egyébként is: azért az egyetlen medencéért senki nem akar hering módjára tülekedni. A '80-as években még komfortos volt a fürdő, de ma már egyáltalán nem az – mondta sarkosan. Hozzátette, a tarjáni strand persze „sosem volt egy Hajdúszoboszló”, de régen mégis tökéletes élményt nyújtott a helyieknek, volt hideg- és melegvizes medencéje is, a tavon pedig csónakázni lehetett. Szerinte mára ebből semmi nem maradt.

Bükkszék, Eger vagy Bánk az úti cél

– Beülünk az autóba, és pár ezer forinttal többért egy kirándulással egybekötve megoldunk egy bükkszéki, egri vagy akár bánki strandolást – ezt már egy újabb járókelő osztotta meg portálunk érdeklődésére. A családos férfi szerint „a fiatalok már nem szorulnak a salgótarjáni strandra”.

Mivel a fiatalok láthatóan nem kedvelik a szebb időket is megélt létesítményt, egy nyugdíjas asszonyt is megállítottunk, hogy tapasztalatairól kérdezzük. Elmondta, hogy ő maga már évek óta nem ment ki a strandra, de szerinte mások se nagyon. 

– Nem szoktak sokan lenni, azt érzékelem, hogy nem sűrűn látogatott a strand. Mélységesen sajnálom a kialakult helyzetet – osztotta meg az idős nő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában