Földönkívüliek

2023.07.11. 17:28

Nagyon para?! – ufók, szellemek és szentek is jelentek már meg a nógrádiaknak

Meglepő és rejtélyes esetek nyomába eredtünk Miskolci László nógrádi ufó-kutatóval.

Gubányi Patrik

Gyakran hallhatunk, láthatunk olyan megmagyarázhatatlan dolgokat, amelyeket napokig, hetekig vagy akár hónapokig is próbálunk fejtegetni, ám a legtöbbször nem jutunk el a megoldásig. A paranormális történések, ufó-jelenségek Nógrádot sem kerülik el, így megkerestük Miskolci Lászlót, a nógrádi ufó-kutatót, aki beszámolt eddigi tapasztalatiról, földönkívüli élményeiről. Korábban egyébként már bemutattuk Miskolci Lászlót, aki rendszeresen tart előadásokat az érdeklődőknek, illetve az Ufó magazinban is sorra jelennek meg cikkei az általa tapasztalt jelenségekről. Írt már egyebek mellett ufóészlelésekről, kísértetjelenésekről, ismeretlen állatokról, de mesélt a hírhedt mátranováki fanyűvőről is. 

– Az ufó-jelenség több évezredes múltra tekint vissza. A fenomén több mindenből keveredik össze a hagyományos magyarázatok és ismert dolgok mellett. Ezek egy része ismeretlen légköroptikai jelenség lehet, mint annak idején a vörös lidércek vagy a gömbvillám volt. Egy másik része földi titkos katonai fejlesztéseknek az észleléséből áll – mondta kutató, hozzátéve: – Úgy gondolom, hogy egy kisebb része földönkívüli eredetű, mert olyan repüléstechnikai tulajdonságokkal is rendelkeznek, amivel egyetlen földi nagyhatalom és fejlesztés sem bír. Ehhez hozzáadódik bizonyos lényeknek a megfigyelése is. Az idegenek tehát technológiailag sokkal fejlettebbek nálunk, és valamilyen módon leküzdötték a csillagközi távolságokat.

A földönkívüliek több faja is látogatja bolygónkat

Kiemelte: a földönkívüliek több faja is látogatja bolygónkat, akik olykor eltérő motivációval érkeznek. Míg egyesek csak megfigyelőként vannak itt, addig másokat érdekel a földi bioszféra, az ember felépítése, a növény és állatvilág, tehát maga az élet. Mintákat vehetnek, vagy kísérleteket is végrehajthatnak, de a beszámolók alapján én semmilyen rossz szándékot nem sejtek emögött. – Két típusú lényről szoktak beszélni: az egyik a tipikus kis szürke archetípus. Nagy fejjel és fekete szemekkel, vékony testtel rendelkezik és szürke bőre van. A másik viszont nagyon hasonlít az emberekre, így talán össze is téveszthetők velünk. Általában hosszú szőke hajuk van, valamint kék színű kezes-lábast hordanak – mutatott rá a szakértő.

Nógrádot sem kerülik el a földönkívüliek

– Nógrád megyében is sok ufó-jelenségről hallottam, de többen is beszámoltak már nekem az élményeikről. Láttak itt fénylő gömböket, repülő háromszögeket vagy tipikus repülő csészealjakat is. Az előbb említett két lénytípussal is találkoztak már Kazáron, Salgótarjánban, Szuhán, Mátranovákon és még sorolhatnám a helyszíneket, ahol valamilyen különleges dolgokat észleltek az emberek – ismertette szakértő. 

Mint mondta, valószínűleg sokról nem is tud, mert nem jut el hozzá az információ. – Az emberek mindig meglepődnek azon, amikor megtudják, hogy valaki foglalkozik efféle dolgokkal a megyéből. Szinte egész életemben Kazáron éltem, de pár éve felköltöztem Budapestre, ott már jobban ismernek, mint Nógrádban – húzta alá Miskolci László.

Hozzátette: ufókon kívül láttak már szűkebb hazánkban szellemeket, Szűz Mária-jelenéseket vagy gabonakört is. A szemtanúk minden korosztályt és minden társadalmi réteget lefednek. – Szeretnék majd ezekről az élményekről egy kisebb könyvet is kiadni a közeljövőben – közölt Miskolci László, aki továbbra is várja azok megkereséseit, akik tapasztaltak már paranormális élményeket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában