Rejtély

2022.01.04. 17:10

Balázséknál is téma volt a mátranováki fanyűvő – megszólalt a „lényt” fotózó tudós

Balázsék kedd reggeli műsorukban a fiatal tudóst faggatták, aki azt állítja, hogy találkozott és le is fotózta a mátranováki fanyüvőt.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Évtizedekkel ezelőtt rémületben éltek Mátranovákon, ugyanis a könyékén egy körülbelül két méter magas, fehér szőrű emberszerű lényt láttak többször is az erdőben járkálni: Azonban a jetiszerű lényről hamar kiderült, hogy a helyiek csak Gyula bácsit, egy magas, ősz hajú, furcsa mozgású fafaragót láttak az erdőben, aki fát gyűjteni járt oda leendő munkáihoz. Abban az időben Hegedűs Gyula országos hírnévre tett szert, azonban néhány éve elhunyt

A legendás teremtményt azóta nem látták, egészen mostanáig, amikor a napokban újra megmutatta magát a Mátranovák melletti erdős területen. 

Hétfő virradóra a Blikkre hivatkozva az Origo számolt be arról, hogy ismét felbukkant a Fanyűvő. A cikk szerint a találkozó akkor történt, amikor a tudós és a térképész-geoinformatikus barátja  terepmunkát végzett a Mátranovák melletti, Fehérszék nevű riolittufa képződménynél.

A történtekről a fiatal tudóst Sebestyén Balázs is kifaggatta kedd reggeli műsorában.

- Borzalmas bűzt éreztünk meg, mint a zsíros hal. Először nem tudtuk hova kötni, aztán nem sokkal később egy bucka fején jelent meg, mint egy ülő kutya olyan volt, és ijesztő hangot adott ki, amit az emberi hangképző szervekkel nem lehet utánozni. Soha nem hallottam korábban ilyet. Ezután a lény megérezte, hogy nézzük, majd felegyenesedett és elkezdett futni. Rémisztő volt, nyomasztó rettegés lett újjá rajtunk - számolt be félelmetes élményeiről Karmos Balázs, a fiatal tudós Balázsék reggeli műsorában

Hozzátette, hogy nem terveznek a jetiszerű lény nyomába eredni. Az esetet kétkedve fogadták a műsorvezetők. 

Vajon tényleg megtörtént?
Megkeresésünkre Bodor Ernőné, Mátranovák polgármestere arról tájékoztatott, hogy már többször is szárnyra kapott a fenti hír, aminek véleménye szerint semmi alapja nincs. Tudomása szerint még senki sem találkozott a különös lénnyel, és nem is találkozhatott, mivel csak hatásvadász kitalációról lehet szó.

– Nem tudok arról, hogy bárki tudományos terepmunkát végzett volna a település környékén, általában az ilyen jellegű kutatásokat be szokták jelenteni önkormányzatunkhoz – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában