Nógrádi UFO-akták

2020.05.21. 19:50

Salgótarjáni ufó-akták: gyanús füst lengte be a lebegő tárgyakat

A kazári származású ufó-kutató, Miskolci László évek óta gyűjti a különleges, megmagyarázhatatlan jelenségeket. A feljegyzései közül két érdekes salgótarjáni esetet most a Nool olvasóival is megoszt.

B.L.

László elmondása szerint még 1995 szilveszterének estéjén egy ismeretlen jelenségnek volt szemtanúja többedmagával egy salgótarjáni férfi. A város külterületén, Pálfalván tartózkodott a családjával, amikor este fél hét körül cikcakkozva a ház felett egy nagy, csillagszerű valami bukkant fel. Észrevették, hogy amikor feléjük tart, akkor egyre jobban lelassított, majd szinte egy helyben megállt és legalább fél percig sikerült megfigyelniük ebben az állapotban.

A tárgy mérete négyszer akkorának tűnt, mint egy csillag és vöröses narancs színben tündökölt. Úgy tűnt, mintha egy gázfelhőben lett volna, mert nem lehetett tisztán látni a körvonalait, hanem kicsit homályosan. Ezt követően egy csóvaszerű dolog lövellt ki a szerkezetből, ami begyorsult és elrepült északkeleti irányba. Az egész durván két percig tartott és a család minden tagja megdöbbent, ugyanis egyikük sem látott hasonlót azóta sem. A jelenséget Miskolc és Debrecen környékén is látták, ez a következő évben megjelent Ufó magazin „Szilveszteri látogató” című cikkéből derült ki, amelyben a szemtanúk beszámoltak a különleges jelenségről.

Egy másik különös esetet egy kazári asszony mesélt el a kutatónak. A salgótarjáni kórházban feküdt 2017. júliusában, amikor is az egyik késő esti órán egy fényes objektumra figyelt fel. Az egyik szobatársával együtt kipillantva az ablakon vették észre a jelenséget. Az ablak az utca másik oldalára nézett, ahol pár ház volt, majd azok mögött fák és az erdő kezdődött. A tárgy az egyik fa fölött lebegett. Találgatni kezdték, hogy vajon mit láthatnak: a Holdat, utcai lámpát, repülőt, műholdat, de sorra zárták ki ezeket a lehetőségeket.

Amikor László személyesen beszélgetett a látottakról, több képet is mutatott a kazári nőnek lampionokról, de egyértelmű volt számára, hogy nem azt látta. A leírás szerint az objektum ugyanis egy helyben lebegett, picit diszkoszra hasonlított, a közepén egy elválasztó vonallal. A felső peremen hat-nyolc fénypötty helyezkedett el és az alsón is legalább négyet számláltak, míg a tárgy alatt középen is található volt egy. Ez utóbbit füst-felhőszerű valami vette körbe mindkét oldalról. Maga a tárgy fehéres-szürke színű volt és legalább akkora, mint a Hold. Nappal is megnézték a helyet, de a fák fölé egyetlen egy lámpa sem ér és nincs semmilyen fényforrás. Szóval az ufó egy helyben lebegett és végül az égbolton bekúszó felhők takarták végül csak el.

A leírás alapján vázlatrajz is készült a tárgyról, majd az asszony rábökött egy, a kutató által mutatott könyvben egy régi csészealj képre, miszerint leginkább arra hasonlított. László először még azt hitte, hogy enyhén szögletes lampionról van szó, de mikor a teljes elbeszélést meghallgatta és a rajz is elkészült, biztossá vált, hogy tévedett. Ebből a pár esetből is látszik, hogy Nógrád megye sem marad ki ufó észlelésekből.

Furcsa jelenségek

Amennyiben ön is tapasztalt megmagyarázhatatlan dolgokat, írja meg nekünk a [email protected] címre!

 

Címkék#UFO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában